Akcelerátor NATO DIANA vypsal výzvu pro inovativní startupy a firmy působící v oblasti obrany

Startupy a firmy vyvíjející inovativní technologická řešení z definovaných obranných kategorií se mohou ucházet o účast v šesti měsíčním akceleračním programu DIANA (Defense Innovation Accelerator for the North Atlantic), který zřídila Severoatlantická aliance (NATO).

NATO DIANA otevírá dveře startupům a firmám s inovativními technologickými řešeními v oblasti obrany. Nový akcelerační program nabízí jedinečnou příležitost pro tzv. dual use firmy, jejichž technologie mohou mít přesah do obranného sektoru. Výzva je otevřena do 9. 8. 2024.

Ilustrační fotografie

Program se zaměřuje na pět klíčových kategorií: energie a elektřina, bezpečnost dat a informací, snímání a sledování, lidské zdraví a výkonnost, kritická infrastruktura a logistika. Účastníci získají možnost zapojit se do 6měsíčního akceleračního programu s důrazem na business development a defence market.

Vybrané startupy obdrží finanční podporu ve výši 100 000 eur s flexibilními podmínkami využití. Navíc mohou využít proplacení poplatků od testovacích center v síti DIANA. Program také nabízí jedinečnou příležitost prezentovat řešení před investory a zástupci aliančních armád, stejně jako účastnit se networkingových akcí DIANA.

Nový program kyberobrana.cz má za cíl chránit a edukovat malé a střední podniky

Účast v programu je otevřena firmám z členských států NATO bez ohledu na stáří či velikost podniku. Tato iniciativa představuje významnou příležitost pro inovativní firmy zapojit se do rozvoje obranných technologií a získat podporu v rámci aliance NATO. Celý výběrový proces i proces přidělování dotace probíhá na úrovni NATO, resp. DIANA.

Zájemci mohou najít více informací na webu programu DIANA a přihlásit se prostřednictvím registrace. Program není v režimu de minimis a je pozitivně vnímán ze strany NATO Innovation Fund (NIF).

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Bezpečnost

Doporučujeme