- Země: BR – Brazílie
- Datum zveřejnění: 30.04.2018
Vzhledem k tomu, že pão de queijo patří ke denodennímu chlebu Brazilců, ať už jsou kdekoliv, je v zájmu mnoha lidí vyvážet jej do celého světa. Největší výzvou je nyní objevit konzervant, který by prodloužil dobu spotřeby až na 120 dní. Pekařka Heloisa Bacellar dodává, že pão de queijo je velmi univerzální pokrm, který se hodí k jakékoliv příležitosti, je pro dospělé i pro děti a v neposlední řadě je kompatibilní s bezlepkovou dietou.
I přes výše zmíněné výhody, tyto brazilské sýrové bochánky se bohužel nemohou dovážet do Evropské unie. Hlavním problémem je fakt, že toto omezení se stahuje na dovoz všech výrobků, ve kterém je více než 20% podíl mléka. To se nyní snaží změnit Brazilská asociace sýrového průmyslu, která se domnívá, že riziko tuberkulózy či brucelózy je minimální. Proto, aby se obchod uvolnit je potřeba uplatňovat evropské normy. Marketingový ředitel Casa de Pao de Queijo se domnívá, že je snazší zaujmout spotřebitele již hotovou a upečenou pochoutkou, nikoliv mraženým polotovarem. Podle něj však chybí podpora vlády a také větší propagace tohoto brazilského produktu v zahraničí.
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade São Paulo
Zdroj: Folha de São Paulo
Souborové přílohy
- shutterstock_277658810.jpg (8 863 kB)