Zdroj: CzechTrade

České značky se úspěšně prezentovaly na kolumbijském veletrhu Alimentec 2024

Předposlední červnový týden patřil v kolumbijské Bogotě potravinářskému a nápojovému sektoru. Na výstavišti Corferias se konal největší veletrh zaměřený na potraviny, nápoje a potravinářské technologie.

Zahraniční kancelář CzechTrade Kolumbie s prezentací na akci pomohla hned šesti českým značkám, které se na kolumbijský trh rozhodly proniknout.

Ilustrační fotografie

Veletrh Alimentec se koná každé dva roky. Letos dosáhl hned několika rekordů. Zúčastnilo se jej přes 37 tisíc návštěvníků napříč celým potravinářským sektorem, byly zde představeny produkty od více než 600 vystavovatelů. Z nich 45 % přijelo ze zahraničí, z více než 25 zemí.

ExportMag.cz: Namíchat si müsli po svém? „Zábavné pochoutky“ firmy Mixit uspěly i ve světě

Na společném stánku República Checa v hlavní výstavní hale Gran Salón se kolumbijským partnerům představovaly jak tradiční české produkty, jako jsou moravská piva značek Holba, Zubr či Litovel, bylinné čaje od firmy Leros, nebo třeba cukrovinky firmy The Candy Plus Sweet Factory, tak i novější trendy, jako jsou cidery a kombuchy od F.H. Prager. Nechyběly ani pekárenské pece či potravinářské technologie a stroje značek J4 a TOPOS.

Během čtyřdenního veletrhu byl u českých firem neutuchající šum a zájem o české produkty byl skutečně značný. České společnosti se tak zapsaly jako velmi důvěryhodný a kvalitní partner. Mají šanci nalézt kolumbijské obchodní partnery a potenciální distributory, kteří jim pomohou se zavedením českého zboží na kolumbijský trh. Příští ročník veletrhu se uskuteční za dva roky, a to přesně 9.–12. června 2026.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Kolumbie

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme