Česko-slovenský startup mění pravidla hry ve správě smluv pomocí AI

V digitální éře, kdy o úspěchu rozhoduje efektivita a rychlost, přichází startup Cequence s inovativním řešením správy smluv, které kombinuje nejmodernější technologie s intuitivním designem.

Cequence přináší revoluci ve správě smluv díky využití umělé inteligence (AI), strojového učení (ML) a zpracování přirozeného jazyka (NLP).

Cequence

Česko-slovenský tým nabízí softwarové řešení, které automatizuje všechny procesy spojené se správou smluv – od jejich vytvoření přes vyjednávání až po uzavření. Manuální úkony, které obvykle trvají dny, se nyní dají zvládnout během několika minut. Klienti mají všechny potřebné informace na dosah ruky. Pokud například potřebujete rychle zjistit datum splatnosti faktury, Cequence vám dá odpověď ve zlomku času. Potřebujete zjistit smluvní pokutu uvedenou ve smlouvě s dodavatelem? Systém vyhledá příslušné informace na základě klíčových slov do 10 sekund. Klienti používající systém Cequence zaznamenali o 50 % rychlejší uzavírání smluv a 34% zvýšení produktivity týmu již po šesti měsících používání.

Jedinečnost systému Cequence spočívá také v jeho flexibilitě. Produkt je navržen tak, aby se snadno integroval se stávajícími nástroji a procesy klienta, což zajišťuje bezproblémový přechod od manuální k automatizované správě smluv.

Vnímání otevřenosti firem vůči změnám

Ve firmách pozorují rostoucí otevřenost vůči změnám, ačkoli mnoho firem stále neví, že existuje řešení, jako je Cequence. Jejich posláním je ukázat, jak technologie nejen zefektivňuje jejich práci, ale také zvyšuje bezpečnost a zajišťuje dlouhodobou udržitelnost. Nejpřesvědčivějším důkazem jsou často případové studie a konkrétní výsledky jejich klientů.

Správa zakázek je velkou výzvou jak pro management, tak pro jednotlivé zaměstnance. Administrativní zátěž může vést k demotivaci a vyhoření zaměstnanců.

Vedení je otevřeno změnám z řady důvodů:

  • Rychlost uzavírání smluv přímo ovlivňuje flexibilitu společnosti při podnikání.
  • Obchodní týmy se neustále snaží urychlit obchodní proces. Příprava smlouvy, její připomínkování a uzavření obchodu podpisem může trvat i několik týdnů.
  • Při správě smluv jsou nejdůležitější závazky a následná kontrola. Pokud máte nárok na 20% slevu, ale nevíte o ní, nebo pokud chcete vypovědět smlouvu, ale prošvihnete výpovědní lhůtu, mohou mít tyto situace pro organizaci značný finanční dopad.
  • Přehledný, automatizovaný systém sledování závazků s upozorněními šetří čas zaměstnanců i peníze organizace.

Problémy, které Cequence řeší, nejsou jen „nice to have“. Jsou to každodenní problémy a zlepšení přináší již po 6 měsících a pociťují všichni zúčastnění.

O podporu a pomoc se vstupem na zahraniční trhy mají startupy zájem

Řešení se vyrovná i s variabilními smlouvami

Cequence si poradí i se smlouvami ve formě skenů v nízké kvalitě doplněných ručně psanými poznámkami, které obsahují text ve dvou jazycích a tabulky. Požadavky zákazníků jsou velmi rozmanité, zejména při digitalizaci archivů smluv, kdy se setkáváme s historickými dokumenty, které mohou být pro naše řešení a tým výzvou.

Systém využívá pokročilé technologie strojového učení a zpracování přirozeného jazyka, které se dokáží přizpůsobit různým formátům a stylům smluv. Řešení nejprve „ladí“ ve spolupráci s klientem na malém vzorku jeho smluv a dokumentů, kde dosahují více než 90% spolehlivosti extrakce informací (pro srovnání, lidská spolehlivost při přepisu z PDF do tabulky je přibližně 70 %). Teprve poté provedou digitalizaci celého archivu.

Bez ohledu na to, jak jsou smlouvy napsány nebo uspořádány, systém dokáže extrahovat potřebné informace, identifikovat klíčové prvky a standardizovat je pro snadnější správu. V současné době jsou jejich prioritou smlouvy.

Práce na co nejpřesnějších smlouvách

Modely, které používají, jsou již natrénovány na obrovském množství tréninkových dat (smluv). Nejedná se o modely, které generují obrázky nebo videa. Modely, které pracují s textem, jsou již dnes dostatečně vyladěné a jejich spolehlivost dalece převyšuje spolehlivost průměrného člověka během běžného pracovního dne.

Strategické partnerství se společností Numenta přináší ještě výkonnější řešení AI

V roce 2024 oznámila společnost Cequence nové strategické partnerství se společností Numenta, přední společností v oblasti neurovědecké umělé inteligence ze Silicon Valley, které jí otevírá dveře k novým možnostem v oblasti neurocomputingu.

Jak sám zakladatel startupu Martin Ragan potvrzuje: „ Startupový svět je o inovacích, rychlosti a neustálém posouvání hranic možného. Jsme malý vzdálený tým s velkými ambicemi a každý den se snažíme přinášet nová, lepší řešení, která mají skutečný dopad. Jsme hrdí na to, že i město na východě Slovenska dokáže vytvořit globální produkt s pomocí česko-slovenského týmu.“

Zdroj: Cequence

• Teritorium: Česká republika | Slovensko
Tématický Newsletter
Zajímá vás téma inovací a startupů? Nepropásněte nové články na BusinessInfo.cz, přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Co můžete čekat? Portréty začínajících technologických a inovativních firem, úspěchy tuzemských startupů, aktuality z oblasti výzkumu a vývoje, spolupráce podniků s vědeckými institucemi, nebo informace o programech na podporu oblasti VaVaI.

Zpracování osobních údajů
Přihlášením potvrzuji souhlas, že jsem se seznámil(a) se Zásadami zpracování osobních údajů. Tento portál je chráněn technologií reCAPTCHA od společnosti Google a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Doporučujeme