Druhý ročník akceleračního programu od ICOKu pro všechny podnikavé právě startuje

Speciálně navržený intenzivní program pro lidi hledající podnikatelskou inspiraci, ale i užitečné know-how pro rozjezd svých byznysových nápadů. To je druhý ročník ICOK Akcelerátoru, který připravilo Inovační centrum Olomouckého kraje (ICOK). Registrovat se můžete do 26. září, program startuje 1. října.

ICOK Akcelerátor obsahuje osm intenzivních workshopů s podobně motivovanými lidmi a experty, od kterých účastníci získají praktické dovednosti k rozjezdu svého byznys nápadu. „Program jsme navrhli tak, aby poskytoval ucelený přehled a dovednosti potřebné pro rozjezd byznys nápadu. Účastníci se setkají s odborníky z praxe a odnesou si ty nejdůležitější rady,“ popsala Vladislava Závrská, která má v ICOKu startupovou komunitu na starost.

Ilustrační obrázek

Do programu je potřeba se přihlásit předem. Workshopy se uskuteční vždy v prostorách Envelopa Hub v Olomouci, odstartují 1. října a poběží každé úterý od 16 do 18 hodin po dobu osmi týdnů. Začneme představením podnikatelských nápadů, účastníci se dozví, jak provést základní průzkum trhu a jak získat klíčové informace ještě před rozjezdem byznysu. Jedním z témat bude právní aspekt podnikání nebo téma AI. Dále je součástí setkání s investory, marketing, obchodní principy nebo zkouška dokonalého pitch-decku. Celý program vyvrcholí představením projektů, na již tradiční akci UP Business Camp na konci listopadu.

„Akcelerátor je úžasná příležitost pro ty, kteří se chtějí obklopit podobně smýšlejícími lidmi. Je to ideální prostředí pro navázání cenných kontaktů, a především získání hlavních informací pro start podnikání. Setkávání každý týden posouvá projekty dopředu a deadliny nám pomáhají vidět naše sny růst. I bez nápadu bych se neváhala zúčastnit – atmosféra a podpora týmu ICOK je inspirativní,“ podělila se o zkušenost z loňského prvního ročníku programu jeho absolventka Darja Kuzněcovová, která zde rozvinula svůj projekt modulární skleněné kostky s klavírním křídlem.

ICOK Akcelerátor představuje ideální příležitost pro každého, kdo má zatím jen nápad nebo si přeje rozvinout své podnikatelské schopnosti. „Program se zdaleka nezaměřuje pouze na rozvoj podnikatelských nápadů a dovedností, ale je i skvělou příležitostí pro každého, kdo se chce připojit k naší startupové komunitě. Dokážeme propojovat podnikavce nejen mezi sebou, ale i s úspěšnými byznysmeny a investory. Umíme ty nejlepší projekty dostat do nejčtenějších byznys médií nebo i fyzicky do nejžádanějších startupových destinací po celém světě. Tak neváhejte, využijte příležitost a začněte svou podnikatelskou dráhu v našem akceleračním programu,“ pozval na akci Tomáš Dostál, ředitel ICOK.

Účast v programu je bezplatná, na základě registrace.

Zdroj: Tisková zpráva Inovačního centra Olomouckého kraje

• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme