Výstupy z ní dokládají, jak zemědělství a potravinářství ovlivňují lokální i federální ekonomiky Spojených států amerických. Tato odvětví zůstala odolná i po dvou letech pandemie covid-19 a poskytují Američanům pracovní místa, ekonomické příležitosti a bezpečné potraviny.
Až 7 % amerického hrubého domácího produktu a 29 % pracovních míst je přímo či nepřímo spojeno s potravinářským a zemědělským sektorem. Uprostřed globální krize dodavatelského řetězce a inflace tato odvětví exportovala zboží v hodnotě 182,91 miliardy dolarů ročně, což pomohlo USA udržet si pozici předního hráče v celosvětovém zemědělství. V roce 2021 přispěla tato odvětví do americké ekonomiky celkovou částkou 3,01 bilionu dolarů.
Mezi klíčová zjištění patří:
- celkový počet pracovních míst: 43 464 211
- celkové mzdy: 2,30 bilionu dolarů ročně
- celkové daně: 718,15 miliardy dolarů ročně
- vývoz: 182,91 miliardy dolarů ročně
- celkový ekonomický dopad potravinářství a průmyslu: 7,43 bilionu dolarů ročně
Dle autorů studie napomáhá farmářům a potravinářům v lobbování za jejich zájmy, neboť v číslech dokládá, jak pěstitelé, chovatelé a zpracovatelé ovlivňují americkou ekonomiku. Pomáhá vysvětlit politikům i řadovým občanům, že prosperující zemědělství a potravinářství nejen živí americkou populaci, ale přispívá i k výživě na celé planetě.