Elegantní design pro školy i domácnosti. To je BREZKA

„Snažíme se vše promýšlet tak, aby byli naši zákazníci nadšeni,“ říkají Matyáš Olmr a Jakub Ďoubal. Zakladatelé mladé firmy, která vnáší nové trendy a nápady do oboru nábytku a interiérového designu.

Jak koncipovali svůj kreativní katalog BREZKA, který vznikl díky podpoře Středočeského inovačního centra (SIC)? A jaký je cíl obou odborníků na dřevovýrobu?

Čtyřnohou interiérovou židli tvoří jedinečný design, lehkost, barevnost a záruka | SIC

Máte bohaté zkušenosti s výrobou nábytku a postupně jste se propracovali až k vlastní společnosti s cílem dělat věci poctivě a po svém. Jaká je filozofie vaší firmy?

Naším hlavním cílem je spokojený zákazník. Každý klient má specifický vkus a potřeby, které ale často na začátku spolupráce nemají jasnou podobu. My se snažíme tyto aspekty odhalit a podpořit je praktickými zkušenostmi. Na základě interakce s klientem vytvoříme koncepční řešení prostoru. Investovali jsme do moderních technologií, které umožňují reálné vizualizace, jež slouží k snadnějšímu rozhodování klienta.  

BREZKA se zrodila na začátku loňského roku. Jaké milníky vaší cesty vám přijdou nyní klíčové?

Jako zaměstnanci jsme často mluvili o tom, co bychom dělali jinak a kde vidíme potenciál pro spokojenější spolupráci s koncovým zákazníkem. Přestože fungujeme teprve krátce, snažíme se vše promýšlet tak, aby naši zákazníci byli na konci projektu nadšeni. Jako podstatné milníky vnímáme získání a samotnou realizaci prvních velkých zakázek a samozřejmě i zahájení spolupráce se SIC, které nám pomáhá s marketingem a konzultacemi.  

Ing. Matyáš Olmr (vlevo) a Ing. Jakub Ďoubal, zakladatelé a jednatelé BREZKA interier s.r.o. | SIC

Středočeské inovačního centrum podporuje malé a střední firmy, které se rozvíjejí a chtějí přinést na trh inovativní nápady. Jak se vám se SIC spolupracovalo?

Především jsme mile překvapeni, že funguje takto sympatická organizace, která se snaží podporovat začínající podniky. Nejprve jsme využili pomoc s tvorbou katalogu, který je pro nás důležitým prodejním artiklem. Spolupráce s vámi byla otevřená a příjemná, a protože zároveň vedla k profesionálnímu produktu, povzbudila nás, abychom naše partnerství ještě více rozvinuli. Nyní spolupracujeme i s konzultantem v rámci program SIC PLATINN, od kterého si hodně slibujeme. Věříme, že cenné rady a zkušenosti s vedením a rozvojem firmy nám pomohou ke správnému nastavení procesů v naší společnosti.  

Katalog BREZKA zaujujme svým neotřelým stylem. Podobný katalog školního nábytku na trhu k vidění není. Na jeho návrhu jste spolupracovali s kreativním studiem. Jaké jsou první odezvy na katalog BREZKA?

Dle přímých rozhovorů s adresáty jsou ohlasy velmi pozitivní. Zaujal je zejména formát a grafické zpracování na recyklovaném papíře. V katalogu záměrně nejsou uvedeny všechny naše dostupné produkty, ale jen základní nabídka. Na ni navážeme osobními konzultacemi, ze kterých vzejdou individuální návrhy a jejich vizualizace. Katalog je nezbytný komunikační materiál, který prezentuje naše produktové portfolio a vyjadřuje zaměření a hodnoty BREZKY.

Design pro školy i domácnosti | SIC

Máte krásné produkty a plusem je určitě i to, že si klient může katalog prohlídnout online. Teď jedna osobnější otázka, který produkt je vaším favoritem?

Troufám si říci, že máme skvělou nabídku typových skříní, které svým zpracováním a cenou zaujmou širší škálu zákazníků. Mně osobně se líbí jednoduché tvary a barvy, proto bych zvolil naši čtyřnohou interiérovou židli. Tvoří ji jedinečný design, lehkost, barevnost a záruka.   

A jaké jsou vaše plány do budoucna?

Chceme o sobě dát vědět na všech školách a představit své schopnosti i za hranicí středních Čech. Věříme, že náš přístup a odhodlání zaujme vetší část potenciálních zákazníků, kteří se stanou našimi spokojenými klienty. Je to úžasná příležitost realizovat vlastní myšlenky a vykonávat různorodou práci. Zažíváte dobrodružství každodenního rozhodování, získáváte cenné zkušenosti a vše máte okořeněno úspěchy i nejistotou, což k začátkům patří. Je to boj, který prostě stojí za to: BREZKA!

Zdroj: Středočeské inovační centrum

• Oblasti podnikání: Design | Nábytkářský průmysl

Doporučujeme