Zdroj: CzechTrade

Evropská unie zafinancuje výstavbu vlaku v Salvadoru

Salvador dostane od Evropy 450 milionů amerických dolarů na výstavbu vlaku na západním pobřeží a na jednokolejku, která bude součástí hromadné dopravy v hlavním městě.

Salvadorská vláda prostřednictvím ministerstva hospodářství oznámila, že během Podnikatelského fóra na summitu Evropské unie a Latinské Ameriky a Karibiku (EU-CELAC) bude těžit z iniciativy Global Gateway. Díky celosvětové strategii Evropské unie zaměřené na investice do infrastrukturních projektů obdrží Salvador od EU 150 milionů dolarů na výstavbu vlaku Pacific Train a dalších 300 milionů dolarů na jednokolejku, projekt hromadné dopravy v metropolitní zóně San Salvadoru.

Ilustrační fotografie

Evropská komise v rámci iniciativy Global Gateway oznámila sdílenou evropskou investiční agendu, ve které vyhradila 45 miliard amerických dolarů pro celou Latinskou Ameriku a Karibik. Mezi více než 135 projekty zvažovanými touto iniciativou se nachází v pokročilé fázi řízení právě výstavba vlakových tratí v Salvadoru. Salvadorské projekty mají otevřít nové příležitosti pro společnosti a podpořit národní a mezinárodní obchod. Zejména urychlit import a export, čímž se zvýší konkurenceschopnost místních průmyslových odvětví.

Podnikatelské fórum je prostorem pro dialog mezi soukromým a vládním sektorem, který se koná v rámci summitu Evropské unie a zemí Latinské Ameriky a Karibiku. Naposledy se konal před osmi lety. Jeho cílem je posílit obchodní a investiční vztahy mezi Evropskou unií a Latinskou Amerikou a Karibikem.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Střední Amerika a Karibik.
Zdroj: Forbescentroamerica.com

• Teritorium: Amerika | Salvador | Zahraničí

Doporučujeme