ExportMag.cz: MSV Brno zkusil ukázat budoucnost průmyslu v 21. století

Brněnské výstaviště přivítalo v druhém říjnovém týdnu 65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. K vidění a často i vyzkoušení byly třeba nejmodernější 3D tiskárny, pokročilé drony či systémy využívající umělou inteligenci.

Skoro 1400 vystavovatelů, z nichž polovina dorazila ze zahraničí. Ti představili své technologie, výrobky a služby na říjnovém čtyřdenním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (MSV).

Veletrh navštívil i prezident Petr Pavel, který při prohlídce exponátů nezapřel, že je vášnivým motorkářem.

Na 55 tisíc návštěvníků si prohlédlo, jak může vypadat blízká budoucnost průmyslu. „MSV vždycky byl a je odrazem své doby, a tedy i nejnovějšího technologického pokroku, v němž jsou kromě automatizace klíčovými pojmy digitalizace, umělá inteligence, aditivní výroba, snižování energetické náročnosti či udržitelnost a recyklace. Právě tyto oblasti představují nové výzvy pro moderní průmyslovou výrobu 21. století a MSV na ně přináší odpovědi,“ shrnul poslání letošního ročníku generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jan Kubata.

Součástí veletrhu se tak například poprvé stala největší přehlídka profesionálních 3D tiskáren a 3D skenerů na českém trhu. Na ploše víc než 1000 metrů čtverečních se prostřednictvím rekordních 26 vystavovatelů představily výrobky pěti desítek značek….

Více si o tom, co přinesl letošní Mezinárodní strojírenský veletrh, přečtěte v plné verzi článku zdarma na portálu ExportMag.cz

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme