Firma a živnostník roku 2024: Na Karlovarsku uspěla automatizace a móda pro vysoké ženy

V Karlovarském kraji získala titul Firma roku 2024 společnost ISOS Automation věnující se kompletní průmyslové automatizaci. Mezi živnostníky titul vybojovala Anna Kastlová, která šije módu pro vysoké ženy.

Vyhlášen byl rovněž vítěz doprovodné kategorie Moneta Živnostník roku Srdcař oceňující živnostníky, kteří ve svém oboru dlouhodobě podnikají a jsou své práci zcela oddáni. Srdcař je člověk, který doslova žije pro to, co dělá a nechává v tom kus svého srdce. V Karlových Varech získala toto ocenění Jaroslava Balíková vyrábějící šperky s pravými květy z Krušných hor.

Bohumil Říha a Anna Kastlová | Communa

Najít si prostor na trhu

Šije módu pro vysoké ženy tak, aby se cítily krásně a sebevědomě v dobře padnoucím oblečení. „Nápad k mému podnikání, šít oblečení pro vysoké ženy, vznikl na základě nedostatečné nabídky oblečení pro nás vysoké ženy. Sama měřím 185 centimetrů a celý život se potýkám s problémem koupit dobře padnoucí oblečení,“ říká vítězná živnostnice Anna Kastlová.

Šití módy se věnuje od roku 2021. Věří, že každá žena by měla mít možnost nosit oblečení, které nejen dobře vypadá, ale také perfektně sedí. Filozofii značky zakládá na individualitě. Zaměřuje se na kvalitní materiály, precizní zpracování a trendy designy, které odpovídají potřebám zákaznic. Je jednou z mála značek na trhu, která se výhradně zaměřuje na módní potřeby vysokých žen. Tento specializovaný́ přístup umožňuje vytvářet kolekce, které skutečně odpovídají specifickým proporcím a požadavkům této skupiny zákaznic. Zakládá si na osobním přístupu ke každé zákaznici. Naslouchá jejich potřebám a přáním. 

„Uspěla díky tomu, že našla prostor na trhu, dokázala uchopit příležitost, a i nadále rozvíjí své podnikání. Je u ní vidět progres i mimo stěžejní obor, tedy šití módy. Aktuálně se zaměřuje také na osobní rozvoj vysokých žen,“ ohodnotil vítěze za porotu Jindřich Pavézka z MONETA Money Bank.

Druhé místo obsadil Aleš Strnad, který se věnuje moderování a video a audio produkci. Na třetí příčce se umístil Pavel Dřeveňák dodávající přírodní kámen.

Automatizační řešení od A do Z

Oborem vítězné společnosti ISOS Automation je vývoj, výroba a servis inovativních automatizačních řešení od jednoúčelových strojů až po plně automatizované celky a linky. Prvotní nápad zpracuje do konstrukčního návrhu a v rámci vývoje zajistí kompletní výrobní dokumentaci daného zařízení. Poté jsou dle výrobní dokumentace vyrobeny komponenty, a ty jsou sestaveny v celky. Mechanické celky jsou osazeny vlastním řídícím systémem. Automatizace je následně oživena, otestována a instalována u zákazníka. Mezi portfolio společnosti patří ze 60 % potravinářský́ průmysl, z 20 % strojní průmysl, posledních 20 % se dělí mezi farmaceutický, chemický a automobilový́ průmysl.

„V posledních letech se nám daří realizovat specifické zakázky pro různé zákazníky a mohu konstatovat, že v rámci vývoje a zavádění inovativních technologií máme zhruba 95% úspěšnost. Vzhledem k našemu výrobnímu portfoliu, kdy z 90 % vyrábíme prototypové zakázky, opravdu naplňujeme naše motto: Začínáme tam, kde ostatní končí,“ říká CEO vítězné firmy Bohumil Říha.

„Dbá na vývoj, který tlačí podnikání společnosti dopředu. A to je důležité u všech podnikatelů, tedy neustat. Věnuje se energeticky úsporným řešením, což se projevuje jak v efektivitě podnikání, tak to má pozitivní vliv na životní prostředí,“ okomentoval volbu poroty Dušan Klimek ze společnosti Volkswagen.

Stříbro bere společnost EAF protection, která vyrábí a udržuje protipožární zařízení vojenské techniky. Stupně vítězů doplnila firma IT Brains provozující vertikální microgreens farmu.

Vyhlášen byl rovněž vítěz doprovodné kategorie MONETA Živnostník roku Srdcař oceňující živnostníky, kteří ve svém oboru dlouhodobě podnikají a jsou své práci zcela oddáni. Srdcař je člověk, který doslova žije pro to, co dělá a nechává v tom kus svého srdce. V Karlových Varech získala toto ocenění Jaroslava Balíková vyrábějící šperky s pravými květy z Krušných hor.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Volkswagen Firma roku 2024 a MONETA Živnostník roku 2024 se uskuteční 11. prosince na pražském Žofíně.

Volkswagen Firma roku 2024 Karlovarského kraje:

1. ISOS Automation s.r.o. – kompletní průmyslová automatizace (Nové Hamry)
2. EAF protect s.r.o. – výroba a údržba částí protipožárních zařízen í vojenské techniky (Cheb)
3. IT Brains s.r.o. – vertikální microgreens farma (Karlovy Vary)

MONETA Živnostník roku 2024 Karlovarského kraje:

1. Anna Kastlová – šití módy pro vysoké ženy (Nový Kostel)
2. Aleš Strnad – reklama, dabing, video a audio produkce, podcasty, moderace a zajištění akcí (Radomyšl)
3. Pavel Dřeveňák – dodávky přírodního kamene (Otovice)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2024 Karlovarského kraje:

Jaroslava Balíková – výroba šperků s pravými květy z Krušných hor (Hřebečná)

Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2024 Karlovarského kraje:

EAF protect s.r.o. – výroba a údržba částí protipožárních zařízení vojenské techniky (Cheb)

Medailonky vítězů

ISOS Automation s.r.o. – Nové Hamry
kompletní průmyslová automatizace
www.isosautomation.com 

Jejím oborem je vývoj, výroba a servis inovativních automatizačních řešení od jednoúčelových strojů až po plně automatizované celky a linky. Prvotní nápad zpracuje do konstrukčního návrhu a v rámci vývoje zajistí kompletní výrobní dokumentaci daného zařízení. Poté jsou dle výrobní dokumentace vyrobeny komponenty, a ty jsou sestaveny v celky. Mechanické celky jsou osazeny vlastním řídícím systémem. Automatizace je následně oživena, otestována a instalována u zákazníka. Mezi portfolio společnosti patří ze 60 % potravinářský́ průmysl, z 20 % strojní průmysl, posledních 20 % se dělí mezi farmaceutický, chemický a automobilový́ průmysl. „V posledních letech se nám daří realizovat specifické zakázky pro různé zákazníky a mohu konstatovat, že v rámci vývoje a zavádění inovativních technologií máme zhruba 95% úspěšnost. Vzhledem k našemu výrobnímu portfoliu, kdy z 90 % vyrábíme prototypové zakázky, opravdu naplňujeme naše motto: Začínáme tam, kde ostatní končí.“ 

Anna Kastlová – Nový Kostel
šití módy pro vysoké ženy
www.annakastl.cz 

Šije módu pro vysoké ženy tak, aby se cítily krásně a sebevědomě v dobře padnoucím oblečení. „Nápad k mému podnikání, šít oblečení pro vysoké ženy, vznikl na základě nedostatečné nabídky oblečení pro nás vysoké ženy. Sama měřím 185 centimetrů a celý život se potýkám s problémem koupit dobře padnoucí oblečení.“ Šití módy se věnuje od roku 2021. Věří, že každá žena by měla mít možnost nosit oblečení, které nejen dobře vypadá, ale také perfektně sedí. Filozofii značky zakládá na inkluzi a individualitě. Zaměřuje se na kvalitní materiály, precizní zpracování a trendy designy, které odpovídají potřebám zákaznic. Je jednou z mála značek na trhu, která se výhradně zaměřuje na módní potřeby vysokých žen. Tento specializovaný́ přístup umožňuje vytvářet kolekce, které skutečně odpovídají specifickým proporcím a požadavkům této skupiny zákaznic. Zakládá si na osobním přístupu ke každé zákaznici. Naslouchá jejich potřebám a přáním. 

Jaroslava Balíková – Hřebečná
výroba šperků s pravými květy z Krušných hor

Vyrábí šperky z chirurgické oceli s pravými květy z Krušných hor. Mimo šperků má v nabídce také lampičky, zátky na víno, sponky do vlasů, hry a jiné radosti. Snaží se nabídnout trhu něco víc než jen šperky. Vše s ručně sbíranými květy, které si pěstuje na Hřebečné, aby hory zůstaly krásné. „Moje podnikání začalo nenápadně, a to když jsem se snažila své dceři, těžkému epileptikovi, více rozvinout jemnou motoriku. Začaly jsme tvořit z pryskyřice jednoduché klíčenky nejčastěji s houbičkami a šiškami.“ Později se jí okolí začalo ptát na květy a šperky. Začala s dcerami jezdit po trzích v okolí, aby se dostaly do podvědomí. Zákazníky jsou převážně ženy, přeci jen jde o šperky. Snaží se jim přinášet nejrůznější novinky, ať už barvou šperků, tvarem nebo také něco, co šperkem rozhodně není. Velké oblibě se těší třeba lampičky s odkvetlou pampeliškou nebo domino, kde najdete vše… květy, houby, šišky, jahody, borůvky i vřes.

EAF protect s.r.o. – Cheb
výroba a údržba částí protipožárních zařízení vojenské techniky
www.eaf.cz 

Společnost se zabývá výrobou a údržbou základních částí protipožárních zařízení používaných při ochraně IT technologií, vojenské a letecké techniky, kolejových a kolových vozidel hromadné přepravy osob. Dále poskytuje služby v oblasti BOZP, požární ochrany, montáže a údržby požárně bezpečnostních zařízení a periodických inspekcí lahví pro přepravu plynů. Obor požární bezpečnost a s tím související ochrana životního prostředí je náplní podnikatelské činnosti již více než 30 let. Mezi zákazníky patří řada privátních společností i státních organizací, například armáda ČR, společnosti CSG, AERO Vodochody Aerospace nebo Aircraft Industries. „Od doby vzniku společnosti se snažíme o to, abychom se od konkurence odlišovali, respektive snažíme se vstoupit svými novacemi do segmentů, kde je třeba vykázat řadu speciálních veřejnoprávní oprávnění, znalostí a schopností.“ Mezi významné inovace společnosti patří výroba hasicích přístrojů a systémů s čistým hasivem.

Redakčně upravená tisková zpráva

Portál BusinessInfo.cz je partnerem soutěže Firma a Živnostník roku

Doporučujeme