Hledá se nejlepší startup v regionu. Vítěze čeká finále v Silicon Valley a šance na milion dolarů

Do Prahy se 24. října vrací největší světová soutěž startupů Startup World Cup. Regionální finále, které se uskuteční v rámci konference Engaged Investments pořádané DEPO Ventures a J&T Ventures, je součástí globální série zahrnující více než 70 regionálních událostí na šesti kontinentech.

Pražští vítězové postoupí do Velkého finále v americkém Silicon Valley, kde budou soutěžit o cenu ve výši 1 milion dolarů. Tato prestižní akce, organizovaná společností Pegasus Tech Ventures, přilákala významné řečníky a porotce z firem Apple, Google, Microsoft či Netflix.

Ilustrační fotografie

Startup World Cup je globální soutěž organizovaná společností Pegasus Tech Ventures, venture kapitálovou firmou se sídlem v Silicon Valley, která spravuje aktiva ve výši více než dvě miliardy dolarů a ve svém portfoliu má společnosti SpaceX, Airbnb nebo Robinhood. Uzávěrka přihlášek regionálního finále je 21. září 2024.

Přihlaste se do soutěže přes formulář na stránkách dealum.com

„Letošní soutěž bude štědřejší než kdy dříve. Nejenže účastníci soutěží o postup do Silicon Valley a šanci vyhrát 1 milion dolarů, ale také o další atraktivní ceny. Zakladatelé mohou získat financování ve výši 2,5 milionu korun od DEPO Ventures a cestovní grant ve výši 50 000 korun, který věnuje společnost VISA, světový lídr v digitálních platbách, spolu se Seed Starterem České spořitelny,“ uvádí Eliška Vámošová, ředitelka konference Engaged Investments.

Kombinace investičních příležitostí, mezinárodní vizibility a možnosti soutěžit na globální úrovni činí z regionálního finále Startup World Cup v Praze akci, která mladým firmám otevírá dveře k příležitostem, jež by je jinak minuly.

Engaged Investments popáté, letos se zaměřením na bezpečnost

Soutěž Startup World Cup je otevřena všem startupům v pre-seed, seed nebo Series A fázi z oblasti střední a východní Evropy a Pobaltí. Pro účast musí být hlavní zakladatel či startup z tohoto regionu a osobně se 24. října 2024 akce zúčastnit. Výběrová komise zvolí 10 nejlepších startupů, které budou soutěžit před porotou složenou z generálních partnerů pěti prestižních fondů.

Výhercem regionálního kola soutěže se minulý rok stal startup Leya AI, který se zaměřuje na vytváření osobního AI tutora pro výuku angličtiny. Využívá technologie umělé inteligence k poskytování personalizovaných lekcí a podpory pro studenty po celém světě.

Investoři se startupů nebojí, chybí jim však znalosti a průvodce, ukázal průzkum

„Nejhodnotnější pro nás byla publicita, kterou nám výhra regionálního kola přinesla. Měli jsme také možnost osobního setkání s miliardářem a jedním z nejúspěšnějších investorů na světě, Vinodem Khoslou, a naučili jsme se, že pitching v San Franciscu je něco jiného než pitching v Evropě. Donutilo nás to zestručnit naše poslání do srozumitelného podání,“ popisuje Mindaugas Bruzas, CEO a spoluzakladatel Leya AI. Pro každý startup, který chce růst a uspět na globální úrovni, je pražské regionální finále příležitostí, kterou stojí za to využít.

Regionální finále Startup World Cup v Praze se uskuteční v rámci přední venture kapitálové konference Engaged Investments, která se bude konat v historickém Kaiserštejnském paláci. Cílem konference, na kterou přijede až 350 účastníků z celé Evropy, ale i významní investoři z USA, je podpořit přeshraniční investice a vzájemnou spolupráci mezi startupy a investory napříč regiony.

Pátý ročník, který spoluorganizují společnosti DEPO Ventures a J&T Ventures, se uskuteční 23. a 24. října v Praze. Mimo investiční témata se zaměří také na aktuální technologie z obranného průmyslu a kyberbezpečnosti, vesmírné technologie, umělou inteligenci a klimatické technologie.

Redakčně upravená tisková zpráva

Doporučujeme