Informace pro příjemce dotace z OP TAK zasažené povodní

Agentura pro podnikání a inovace (API) adresuje příjemcům dotací v rámci Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) dotčeným následky letošních povodní následující sdělení:

Vážení příjemci dotací, velmi nás mrzí, pokud vás povodně přímo zasáhly a ovlivnily průběh vašich projektů. Uvědomujeme si, že se nacházíte v mimořádně složité situaci, a chceme vás ujistit, že jsme připraveni vám maximálně pomoci.

Rádi bychom vás upozornili, že i přes tyto okolnosti je třeba dbát na dodržení podmínek stanovených v Rozhodnutí o poskytnutí dotace (RoPD). Konkrétně jde o nakládání s majetkem pořízeným z dotace:

„Hmotný a nehmotný majetek, jehož pořizovací cena byla zahrnuta do způsobilých výdajů Projektu, musí mít příjemce ve svém vlastnictví a nesmí tento majetek od okamžiku jeho pořízení a po dobu realizace a udržitelnosti Projektu prodat ani jinak zcizit. 

V případě zničení či poškození tohoto majetku je příjemce povinen jej bezodkladně nahradit minimálně ve stejném rozsahu a o této skutečnosti bez zbytečného odkladu, nejpozději však při předložení nejbližší zprávy o realizaci/udržitelnosti, informovat poskytovatele dotace prostřednictvím MS2021+. 

Příjemce dále nesmí bez souhlasu poskytovatele dotace uvedený majetek po dobu realizace a udržitelnosti přemístit mimo místo(a) realizace Projektu. U mobilních a přenosných předmětů se použije ustanovení kap. Základní pravidla způsobilosti výdajů části Místní způsobilost PpŽP – obecná část“

Pokud se váš projekt nachází ve fázi realizace a udržitelnosti a je ovlivněn povodněmi, neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi probereme možnosti, například prodloužení projektu nebo jiné úpravy.

Naším cílem je, abyste projekt mohli úspěšně dokončit, i přes nepříznivé okolnosti. Proto vám nabízíme spolupráci při jakýchkoli změnách, které si situace vyžaduje.

Pokud máte jakékoli dotazy nebo obavy, kontaktujte prosím svého projektového manažera. Jsme zde, abychom vám pomohli.

API

Kontaktujte pracovníky API

• Teritorium: Česká republika
Tematický Newsletter
Zajímá vás téma financování podnikání a dotací? Nepropásněte nové články na BusinessInfo.cz, přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Co vám nabízíme? Informace o podpoře podnikání financované z prostředků státního rozpočtu ČR, z fondů EU i z jiných zdrojů. Aktuální programy podpory, upozornění na důležité výzvy a uzávěrky a další zajímavé informace pro vaše podnikání.

Zpracování osobních údajů
Přihlášením potvrzuji souhlas, že jsem se seznámil(a) se Zásadami zpracování osobních údajů. Tento portál je chráněn technologií reCAPTCHA od společnosti Google a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Doporučujeme