Je vaše firma připravená na AI? Vyzkoušejte Index připravenosti

Index připravenosti na AI neboli AI Readiness Index (AIRI) je hodnotící systém připravenosti na umělou inteligenci zaměřený na podniky a průmysl, který vyvinula organizace AI Singapore (AISG).

V úzké spolupráci s touto organizací zavádí Česká asociace umělé inteligence (ČAUI) jako první celonárodní Index připravenosti na AI přizpůsobený pro Českou republiku, který zahrnuje klíčové faktory úspěchu pro přijetí umělé inteligence na základě transformačních projektů s různými společnostmi napříč rozličnými odvětvími, velikostmi a stupni připravenosti na AI.

Ilustrační fotografie

Jak jste na tom?

Každá česká organizace má nyní možnost zjistit, jak je (ne)připravena na umělou inteligenci. Díky indexu vaše firma pochopí vhodné přístupy k přijetí AI a bude schopna implementovat cílené programy ke zvýšení připravenosti na AI. ČAUI doporučuje podívat se na veškeré informace o indexu a následně si test vyzkoušet.

Samotné vyplnění formuláře je na pouhých 5 minut. Finální výsledek následně obdržíte na uvedenou e-mailovou adresu nejpozději do 24 hodin od odeslání. Na základě výsledku vám ČAUI doporučí vhodné další kroky a přístupy ke zlepšení připravenosti na AI.

Index pro celou ČR

Vzhledem k nedostatku dat zatím nejsou k dispozici průměrné hodnoty v jednotlivých oborech, nicméně AIRI bude ČAUI průběžně vyhodnocovat a sledovat. Průměrná hodnota by tak měla již velmi brzy fungovat jako benchmark pro české organizace, které si chtějí udržet konkurenceschopnost. Situaci by mělo pomoci přidružení ČAUI k Hospodářské komoře České republiky a přístup k více než 16 000 členů, které sdružuje.

Cílem ČAUI je „oindexovat“ většinu českých organizací a institucí. Index je skvělým vstupním dotazníkem do jejich AI ekosystému služeb a podpory. Ten je otevřen i nečlenským společnostem.

Zavedení AIRI do České republiky by nebylo možné bez partnerství České asociace umělé inteligence s národní agenturou CzechTrade spadající pod Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky.

Více informací o Indexu připravenosti na AI (AIRI) naleznete na webu ČAUI.

Zdroj: Česká asociace umělé inteligence

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme