Zdroj: CzechTrade

Korejský výrobce paměťových čipů zahájí sériovou výrobu špičkových pamětí

Korejský SK hynix je druhý největší výrobce paměťových čipů na světě. Nyní plánuje zahájit plnohodnotnou výrobu svého grafického paměťového čipu GDDR7 nové generace ve třetím čtvrtletí.

Nový čip přichází s vylepšenou energetickou účinností, a to o více než 50 % ve srovnání s předchozí generací. Za úspěchem stojí nová technologie balení, která řeší problémy s teplem vyplývající z ultrarychlého zpracování dat.

Ilustrační fotografie

Její GDDR7 se může pochlubit špičkovými kvalitami v oboru s provozní rychlostí 32 gigabitů za sekundu, což je o 60 % zlepšení oproti předchozí generaci. Při použití pro špičkové grafické karty dokáže produkt zpracovat data o velikosti více než 1,5 terabajtu, což odpovídá přibližně 300 filmům ve Full HD, za sekundu.

ExportMag.cz: Vývozce relé boduje v Maroku

Lee Sang-kwon, vedoucí divize plánování produktů DRAM ve společnosti SK hynix, očekává, že GDDR7 bude přijat širším spektrem aplikací, jako jsou vysoce specifická 3D grafika, AI, vysoce výkonné výpočty a autonomní řízení. „Budeme nadále posilovat naši pozici nejdůvěryhodnějšího poskytovatele paměťových řešení AI, a také na rozšíření řady prémiových pamětí,“ řekl Lee.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade a CzechInvest Jižní Korea
Zdroj: Yonhap News

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme