Milionová investice pro jihomoravský startup, který vyvinul aplikaci pro chytrou správu kanceláří

Technologický startup Ofisly získává investici v řádu milionů korun od fondu Novira Capital. Česká firma zaměřující se na správu kanceláří v režimu hybridního modelu práce se tak začíná připravovat na zahraniční expanzi.

Aplikace Ofisly pomáhá firmám s denním chodem kanceláře. Zaměstnancům umožňuje v jednom uceleném rozhraní rezervovat sdílené zdroje, jako jsou stoly, firemní parkovací místa nebo automobily. Office manažerům pak zajišťuje pomoc se správou kanceláře či recepce a poskytuje data o vytíženosti prostor.

Ilustrační fotografie

Investice od fondu Novira Capital znamená nový impuls pro finanční a strategický rozvoj brněnského startupu. „Hledali jsme partnera, který má zkušenosti v B2B SaaS a přesně to nám může Novira Capital nabídnout. Víme, že nedostáváme jen peníze, ale především know-how,“ říká Jan Slováček, zakladatel a CEO Ofisly.

„Věříme, že Ofisly má potenciál změnit způsob, jakým firmy spravují své kancelářské prostory. Proto jsme rádi, že je můžeme investičně podpořit na cestě k zahraniční expanzi,“ doplňuje Vít Vrba z Novira Capital. 

Právě zahraniční expanze spolu s vytvořením škálovatelného modelu je nyní hlavním cílem Ofisly. „Investice nám umožní rychleji rozvíjet produkt a přinést naši aplikaci do rukou více firem a organizací po celém světě,“ popisuje Jan Slováček.

Navázání spolupráce mezi Ofisly a investičním fondem Novira proběhlo mimo jiné díky inovační agentuře JIC, která se na jižní Moravě věnuje podpoře startupů. „Máme dokonalý přehled o startupovém prostředí v regionu. Díky tomu umíme propojit ty správné místní investory s firmami, kterým věříme, že mají šanci uspět na globálním trhu. A Ofisly takový potenciál má,” popisuje jednu z rolí inovační agentury JIC Radim Kocourek, jednatel fondu JIC Ventures. 

Zakladatelé Filip Klečka (CTO) a Jan Slováček (CEO) | Ofisly

O Ofisly

Brněnský startup Ofisly svým zaměřením reaguje na stále posilující trend hybridního způsobu práce, tedy modelu, ve kterém zaměstnanci pracují částečně z domova a částečně z kanceláře. Právě hybridní režim pak představuje nové výzvy pro efektivní využívání a organizaci kancelářských prostor.

Aplikace vznikla ve spolupráci s office manažery, kterým pomáhá získat přehled o vytíženosti kanceláří, šetřit náklady za pronájem, rozhodovat se v reálném čase na základě dat a optimalizovat využití prostor.

Ofisly působí na trhu od roku 2021 a za tuto dobu získala silné portfolio klientů. Se správou a organizací firemních prostor pomáhá firmám, jako je Samsung, Heureka Group, Société Générale, BDO nebo ShipMonk. Ofisly spolupracuje také Jihomoravským inovačním centrem (JIC). V letošním roce pak firma získala podporu od programu Ment2Grow zaměřeného na rostoucí B2B startupy.

Za vznikem Ofisly stojí zakladatelé Jan Slováček (CEO) a Filip Klečka (CTO), kteří se dlouhodobě soustřeďují na technologické projekty v segmentu B2B.

• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme