Na emirátském veletrhu se veřejnosti představila virtuální 3D nemocnice

Jeden z nejvýznamnějších světových zdravotnických veletrhů Arab Health proběhl ve dnech od 30. ledna do 2. února 2023 v Dubaji ve Spojených arabských emirátech.

Česká oficiální účast se uskutečnila za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu. Veletrhu se na celkové ploše 120 m2 zúčastnilo 14 českých vystavujících firem: Advanced Medical Solutions s.r.o., Avanso s.r.o., Biomag Medical s.r.o., DEYMED Diagnostic s.r.o., EMBITRON s.r.o., EGO Zlín, spol. s r.o., Kettex Development s.r.o., LIPOELASTIC a.s., Mebster s.r.o., MEDIN, a.s., Tardigrad International Consulting s.r.o., Terezia Company, s.r.o., VUP Medical, a.s. a ZPT Vigantice spol. s r.o.

Ilustrační fotografie

První den veletrhu proběhlo na české expozici oficiální slavnostní zahájení, kterého se kromě projektové manažerky MPO Marcely Kleníkové a zástupkyně iniciující asociace AVDZP Karolíny Zemanové zúčastnili také Jiří Slavík, velvyslanec České republiky ve Spojených arabských emirátech, ekonomický rada Michal Florus, zemědělský diplomat Lukáš Zamrzla a ředitel ZK CzechTrade Vladislav Polách.

Třetí den veletrhu se uskutečnila prezentace Virtuální 3D nemocnice, kterou posluchače provázel Petr Foit, místopředseda AVDZP. „České zdravotnictví má ve světě skvělé renomé a já jsem velmi rád, že čeští výrobci mají možnost přesvědčit návštěvníky veletrhu o kvalitě svých produktů. Děkujeme MPO za vloženou důvěru a trvající exportní podporu a MAEP za vynikající organizaci akci na místě,“ řekl Petr Foit.

Trend bude vyrobit s méně materiálem více, říká spolumajitel společnosti Beneš a Lát

„Veletrhu Arab Health jsme se zúčastnili po pětileté pauze. Oproti předchozí účasti je znatelný nárůst jak vystavovatelů, tak návštěvníků. Jako vhodnou hodnotíme propagaci, která českou oficiální účast provázela, i veškeré služby, kterých se nám dostalo. Jsme rádi, že nám MPO umožnilo účast a podporuje export firem touto formou podpory,“ zhodnotil účast na veletrhu Radek Tydlačka, technický ředitel pro východní Evropu a Asii společnosti ZPT Vigantice.

„Za VUP Medical bychom chtěli v první řadě velmi poděkovat MPO za všestrannou podporu a MAEPu za výbornou organizaci během veletrhu. Na veletrhu Arab Health jsme byli už po čtvrté, ale letos veletrh předčil naše očekávání. Návštěvnost byla letos opravdu velmi vysoká, stejně tak i kvalita získaných kontaktů. Na stánku jsme se setkali s potenciálními obchodními partnery z různých koutů světa. Veletrh jsme využili také k osobním setkáním a upevnění obchodních vztahů s již aktivními distributory, především ze zemí na Blízkém východě. Účast na veletrhu vnímáme taky jako milou společenskou událost, která nám umožňuje poznat blíž další české firmy, zástupce MPO i CzechTradu a sdílet své zkušenosti z teritoria. Budeme moc rádi za příležitost účastnit se i nadále této velmi přínosné a příjemné akce,“ řekla Eva Valešová, produktová specialistka VUP Medical.

Ilustrační fotografie

„Po několikaleté pauze se naše firma rozhodla znovu vystavovat na mezinárodním veletrhu Arab Health 2023 a již nyní lze bez debat říci, že to bylo velmi správné rozhodnutí. V rámci tohoto ročníku jsme se zaměřili na prezentaci unikátního výrobku pro bezpečí novorozence v průběhu transportu, kdy jsme zaznamenali obrovský zájem o tento výrobek ze strany návštěvníků nejen z obchodní sféry, ale přímo odborníků z oblasti neonatologické péče,“ zhodnotila účast Jitka Gillová, ředitelka exportního oddělení společnosti EGO Zlín.

„Navíc jsme byli velmi mile překvapeni z široké škály návštěvníků nejen po stránce odbornosti či obchodní kvalifikace, ale i po stránce geografického pokrytí zemí Blízkého východu, Afriky či Střední Asie a Dálného východu. A samozřejmě díky podpoře Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí, AVDZP a rovněž spolupráci a perfektnímu přístupu agentury MAEP hodnotíme tento ročník za více než výborný. Reálnost naší účasti na příštím ročníku vidíme takřka na 99,99 %,“ doplnila Jitka Gillová.

• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme