Největší setkání inovátorů v Česku: Letošní Týden inovací bude opět lámat rekordy

V pořadí již 9. ročník největší tuzemské události v oblasti inovací a umělé inteligence, nazvané Týden inovací, se uskuteční tradičně na podzim. Hlavní událost, která letos proběhne v úterý 8. října v Praze, představí špičku tuzemské inovační scény a nebudou chybět ani významné osobnosti ze zahraničí.

Inovátoři se budou zabývat tématy, která hýbou současným světem. Týden inovací už loni oproti předešlým ročníkům významně rozšířil svojí kapacitu. V rámci Hlavní události v budově ČSOB v pražských Radlicích proběhlo mimo jiné dvanáct konferenčních panelů, přes 70 inspirativních seminářů a představilo se více než 150 řečníků.

Týden inovací 2024

Kromě tuzemských špiček vystoupily rovněž osobnosti z prestižních světových institucí a firem. A samozřejmě došlo i na prezentaci desítek přelomových technologií a inovací.

Zájem veřejnosti lámal rekordy, jen hlavní událost navštívilo přes pět tisíc lidí, celková návštěvnost pak výrazně přesáhla hranici 10 tisíc. Týden inovací 2023 také získal 2. místo v soutěži o událost loňského roku České eventové asociace v kategorii Veletrhy a obchodní výstavy, odborné konference, fóra a kongresy. Letos by měl být zájem opět rekordní.

Týden inovací 2023 se kromě umělé inteligence zaměřil i na další současné trendy

Buďte v srdci dění

Se sloganem „Buďte v srdci dění” se i letošní ročník Týdne inovací, který je naplánován na období od 7. do 14. října, zaměří na podporu tuzemského inovačního ekosystému a důležitých hráčů v oblasti technologií, umělé inteligence a také startupů.

„Tyhle oblasti považujeme za klíčové pro další rozvoj české ekonomiky a společnosti, která se ocitla na křižovatce a naléhavě potřebuje hledat cestu k úspěšné budoucnosti. Témat, jimiž je třeba se v této souvislosti zabývat, je celá řada, a ty také budou předmětem Týdne inovací 2024,” sděluje Lukáš Sedláček, zakladatel a ředitel Týdne inovací.

Vstupenky na jednotlivé akce Týdne inovací

I letošní hlavní událost bude v řadě ohledů rekordní. Mimo jiné nabídne v rámci konferenčních panelů, seminářů a inovačního veletrhu přes 200 řečníků a inovátorů.

Intenzivnější zaměření na startupy

Diskutovat se bude, a to nejen v rámci hlavní události, která se uskuteční v úterý 8. října v budově ČSOB v Radlicích, mimo jiné o tom, co s rozvojem umělé inteligence čeká firmy včetně začínajících podniků.

Týden inovací | ELAI

Také jak jsme na tom v oblasti inovací zaměřených na boj proti globálnímu oteplování, jakými proměnami prochází pracovní prostředí a myšlení vedení i zaměstnanců firem, jaké jsou inovativní přístupy v oblasti prevence vyhoření či nejnovější trendy v péči o duševní zdraví a pohodu nebo jak vypadá budoucnost dopravy a její ekologizace.

Letošní Týden inovací přinese i nový významný prvek, a to ještě intenzivnější zaměření na startupy. Reprezentanti vybraných technologických firem budou mít v rámci hlavní události možnost prezentovat své projekty nejen médiím, širší veřejnosti a firmám, ale nově také investorům a představitelům venture capital fondů. Novinkou v této souvislosti bude rovněž třetí konferenční panel, zaměřený právě na startupy, nazvaný Startup Stage.

Lukáš Sedláček (ELAI): AI je budoucností byznysu, zvyšuje konkurenceschopnost

V pondělí 7. října 2024 v 18.00 začne v Rudolfově galerii na Pražském hradě Slavnostní zahájení události. Slavnostního večera se zúčastní přední politici, zástupci špičkových inovačních firem, partnerů a startupů. A v duchu tradice budou po celou dobu konání Týdne inovací probíhat na řadě míst České republiky doprovodné události. Vstupenky na hlavní události jsou k dispozici už nyní.

Redakčně upravená tisková zpráva ELAI

Doporučujeme