V tomto balíčku se nachází 12 zcela nových standardů, 21 revidovaných standardů a 5 pozměňovacích listů. Všechny standardy jsou momentálně otevřené komentářům veřejnosti a zástupcům průmyslu.
Datum jejich vstupu v platnost tedy zatím není známo. Komentáře a připomínky je možné zasílat prostřednictvím webové stránky do 30. března 2023. Nové a pozměněné standardy se týkají různých druhů polutantů, nutriční fortifikačních látek, potravin pro zvláštní výživu, potravinářských přídatných látek a dalších.
Jeden ze standardů se týká i kvašených alkoholických nápojů, bude tedy mít dopad na víno, pivo a ovocná vína. Nově má umožňovat, aby se pro výrobu kvašených alkoholických nápojů používaly hlízy a med jako hlavní suroviny. Zavádí limit obsahu formaldehydu ve víně, včetně toho ovocného.
U směsných ovocných vín nebude nutné na etiketě uvádět obsah jednotlivých druhů ovoce, ale pouze jejich celkový obsah, což má přispět k ochraně obchodních tajemství výrobců. Vinné produkty s obsahem alkoholu pod 10 % budou muset být označeny dobou trvanlivosti.