Nový program kyberobrana.cz má za cíl chránit a edukovat malé a střední podniky

S rostoucími hrozbami kybernetických útoků a neustále se vyvíjejícím digitálním prostředím vznikl nový program kyberobrana.cz, který má za cíl chránit a edukovat malé a střední podniky v České republice v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Program je iniciativou Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) ve spolupráci se společností inQool a.s. Vznikl v rámci projektu Rok nové energie 2024 (RNE 2024).

Ilustrační fotografie

Nový program kyberobrana.cz vznikl jako odpověď na rostoucí potřeby malých a středních podniků v oblasti kybernetické bezpečnosti. Jedná se o komplexní iniciativu zaměřenou na posílení povědomí o kybernetických hrozbách a poskytování praktických nástrojů a znalostí pro ochranu firemních dat a informačních systémů.

Jak potvrdil předseda představenstva AMSP ČR, Josef Jaroš: „Kybernetické útoky představují pro malé a střední podniky vážné riziko, které může ohrozit jejich existenci. Proto jsme se rozhodli společně se společností inQool a.s. vytvořit program kyberobrana.cz, který má za cíl posílit kybernetickou bezpečnost a ochranu dat v podnicích.“

Společnost inQool a.s., jako hlavní partner programu, přináší své dlouholeté zkušenosti a zajišťuje odborné know-how nejen v oblasti kybernetické bezpečnosti. „Jsme hrdí, že můžeme být součástí tohoto důležitého projektu, který pomáhá budovat bezpečnost a zvyšovat konkurenceschopnost českých firem,“ uvedl CEO společnosti inQool Tibor Szabó.

Ilustrační fotografie

Program kyberobrana.cz se zaměřuje na širokou škálu témat v oblasti kybernetické bezpečnosti, včetně auditu a řízení rizik, penetračních testů, ochrany sítí a provozu, bezpečnostních operací, školení a mnoho dalšího. Cílem je poskytnout malým a středním podnikům pragmatický a lidský přístup k ochraně jejich digitálních aktiv.

Prioritou programu kyberobrana.cz je dlouhodobě připravovat firmy a živnostníky na efektivní obranu před kybernetickými hrozbami, zvyšovat odolnost a připravovat firmy na růst. Edukovat v rámci bezpečnostních auditů, zátěžových testů, bezpečnostních operací a řízení rizik. Budovat bezpečné a moderní Česko.

Dalšími podporovateli programu jsou Evropské centrum pro digitální inovace EDIH CTU (v oblastech umělé inteligence a strojového učení), Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), ústřední správní orgán pro kybernetickou bezpečnost v ČR, a společnost Faster CZ spol. s r.o.

Portál BusinessInfo.cz je mediálním partnerem projektu Rok nové energie 2024

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Bezpečnost

Doporučujeme