O vouchery pro podnikatele v Karlovarském kraji je velký zájem

Dalších 12 projektů bude podpořeno prostřednictvím dotačního programu Vouchery pro podnikatele Karlovarského kraje. O rozdělení finančních prostředků ve výši 4,6 milionů korun rozhodla Rada Karlovarského kraje.

Peníze mají pomoci se zahájením či rozšířením výroby nebo podnikatelských služeb v regionu. 

Ilustrační fotografie

Z Operačního programu Spravedlivá transformace je pro podnikatele z Karlovarského kraje vyčleněna částka 28 milionů korun. „Dotační podpora je rozdělena na několik typů voucherů, a sice na vouchery pro rozvoj podnikání, digitální vouchery a inovační vouchery. Jedná se v pořadí již o pátou vlnu schvalování podpory v rámci tohoto titulu. Nejvíce prostředků půjde na rozvoj podnikání, kde se snažíme podpořit vznik nových nebo rozvoj stávajících podnikatelských záměrů a podnikatelských aktivit,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek, který má na starosti správu majetku a investice. 

Sběr žádostí o dotace byl ukončen na konci června. V současné době dochází k proplácení prvních finančních prostředků na základě vyhovujících závěrečných zpráv již úspěšně realizovaných projektů. O podporu se mohly ucházet mikro, malé a střední podniky z Karlovarského kraje, včetně fyzických osob podnikajících a nepodnikajících. Celkem bylo předloženo 185 žádostí v objemu přesahujícím 81 milionů korun.

Karlovarský kraj bude mít vlastní inovační centrum

„Zatím je financováno 50 projektů za více než 18 milionů korun. Již nyní ale víme, že se podaří celkovou alokaci programu zcela vyčerpat. Vzhledem k velkému zájmu ze strany podnikatelů se chystáme počátkem příštího roku vyhlásit druhé kolo, ve kterém bude finančních prostředků mnohem víc a Karlovarský kraj tak bude moci podpořit daleko větší počet zájemců o dotaci,“ dodal Dalibor Blažek. 

Doporučujeme