Ocenění Českých Lídrů: Firmy sbíraly vavříny ve všech regionech

Medailonky vítězů ocenění českých lídrů 2022

Hlavní město Praha

1. místo – OKsystem a.s., Martin Procházka, předseda představenstva

Přední česká softwarová společnost s mezinárodní kompetencí, která úspěšně působí v oboru ICT od roku 1990. Specializují se na vývoj komplexních, spolehlivých a bezpečných informačních systémů, mobilních aplikací a nástrojů šifrované komunikace. Jejich produkty používají významné firmy a instituce ze státní i komerční sféry. Provozují jedno z největších IT školicích středisek v ČR.

2. místo – Actum, s.r.o., Tomáš Vondráček, CEO

ACTUM Digital je technologická digitální agentura vyvíjející pokročilá digitální řešení pro správu a zlepšování zákaznické zkušenosti, obchodu a dat. Díky desítkám let zkušeností z IT prostředí pro klienty buduje systémy postavené na synergických kombinacích špičkových technologií od firem Sitecore, Microsoft, Google, Kentico, SAP a AWS. Zaměřuje se na západní trhy, kde mezi její nejúspěšnější projekty patří globální CMS systém pro společnost METRO AG. Firma aktivně poukázala na nedostatky digitalizace státu, kdy pod vedením CEO Tomáše Vondráčka v roce 2020 uspořádala veřejný hackathon, během kterého za víkend vznikl návrh systému e-shopu s dálničními známkami.

3. místo – Grada Publishing, a.s., Daniel Sviták, obchodní ředitel

Nakladatelský dům GRADA Publishing, a.s. je od roku 1991 největším nakladatelem odborné literatury a s více než 400 novinkami ročně rychle obsadil i mnoho dalších segmentů. Značka GRADA zůstává vyhrazena odborným knihám ze všech odvětví a oblastí lidské činnosti. COSMOPOLIS přináší čtenářům zahraniční i českou beletrii všech žánrů. BAMBOOK je značkou dětské literatury, rozmanitých děl českých i zahraničních autorů a ilustrátorů. Značka ALFERIA se věnuje poznání, zdravému životnímu stylu, body-mind, spiritualitě či ekologii. Pod značkou METAFORA vydává další kvalitní beletrii i zájmovou a populárně naučnou literaturu. Prozatím poslední značkou nakladatelského domu je BOOKPORT – unikátní projekt online knihovny s 9 000 e-knih mnoha českých nakladatelů.

Zpět na začátek

Jihočeský kraj

1. místo – AGRO-partner s.r.o., Tomáš Hrůša, výkonný ředitel společnosti

Rodinná společnost AGRO-partner s.r.o. působí na českém trhu již přes 30 let. Firma je tradičním dodavatelem a servisní organizací zemědělské techniky v jihočeském kraji. V oblasti technologií pro chov skotu působí po celé České a Slovenské republice. Byla první, kdo u nás uvedl do provozu dojícího robota. Od té doby je lídr trhu v automatizaci chovu skotu. Zákazníci firmy AGRO-partner oceňují robustní servisní zázemí, společnost se mimo jiné stará například o více než 130 farem s automatickým dojením nebo o více než 500 automatických přihrnovačů krmiva. V posledních letech se rozšířila o projekční kancelář a stává se generálním dodavatelem větších farem. Nyní vstupuje na trh s prvním vlastním výrobkem – revolučním automatickým řízením klimatu ve stáji. Firma dokazuje, že nové technologie a inovace jsou ji vlastní.

2. místo – NEMA, spol. s r.o., Tomáš Nemrava, spolumajitel a výkonný ředitel

Firma Nema se již více než 25 let specializuje na výrobu vázaných krovů, vazníků, střešních panelů pro zděné stavby a široké palety dřevostavebních panelů, určených pro montované dřevostavby. Firma NEMA i sama dřevostavby vyrábí a dodává klíč jak pro soukromníky, tak i pro veřejný sektor. Díky bezkonkurenční kvalitě, jedinečnému servisu, technické podpoře i pružnosti je vyhledávaným dodavatelem stovek obchodních, stavebních a realizačních firem. Společnost NEMA cítí odpovědnost vůči přírodě i dalším generacím. Denně vysadí 40 stromů – za každý 1 m3 zpracovaného dřeva jeden, a veškerou energii k výrobě čerpá ze slunce.

3. místo – LIVA Předslavice, spol. s r.o., Libor Jungvirt, ředitel

Rodinná firma z jihočeských Předslavic na Strakonicku má kořeny vzniku v roce 1992. Více než čtvrt století přináší do jihozápadního regionu České republiky nejnovější inovace v oblasti zemědělské a komunální techniky. LIVA nabízí pokročilé technologie pro sklizeň pícnin, přípravu půdy a traktory, které jsou dostupné širokému spektru zákazníků. Firmu vede již druhé pokolení rodiny Jungvirtů. Společnost, vedle sídla v Předslavicích a servisu v nedalekých Tvrzicích, disponuje obchodně-servisními středisky v Mariánských Lázních a Petrovicích u Sedlčan. V předslavickém areálu firmy vzniklo Muzeum vesnického života. V současné době zaměstnává několik desítek zaměstnanců.

Zpět na začátek

Jihomoravský kraj

1. místo – OKNOSTYL group s.r.o., Tomáš Mazel, jednatel

Společnost OKNOSTYL group s.r.o. se zabývá dodávkou a montážemi otvorových výplní pro zákazníky po celé České republice. Vznikli a vyrostli jako rodinná společnost a i po 20 letech jejich působení na trhu si zachovali všechny cenné atributy rodinných firem. Z původní nabídky plastových oken, s níž na trh vstoupili, postupem času rozšířili portfolio o kompletní sortiment oken, dveří a portálů z plastu, dřeva, hliníku a dřevohliníku. Dokáží vyjít vstříc takřka všem požadavkům investorů bez ohledu na architektonickou, ekonomickou, či energetickou náročnost jejich projektů. Samozřejmostí je pak i široká nabídka příslušenství a služeb souvisejících s osazením, nebo výměnou oken, dveří a portálů. Sídlo jejich společnosti najdete v moderní budově v Kuřimi u Brna, nebo je můžete navštívit na některé z 13 dalších poboček. V průměru mají 60 zaměstnanců a zakládají si na tom, že se rozvíjí a rostou výlučně z vlastních prostředků, což jim poskytuje potřebnou stabilitu a klid pro jejich práci a rozvoj nových nápadů.

2. místo – ENBRA, a.s., Jana Vlachová Rasochová, ředitelka a členka představenstva, Karel Vlach, generální ředitel a člen představenstva

ENBRA, a.s. je ryze českou rodinnou společností, která působí v oblasti hospodárného nakládání s teplem, vodou a energiemi. Stala se lídrem na trhu prodeje vodoměrů a patří do první trojky dodavatelů měřičů tepla. Společnost je nejen dodavatelem produktů, ale také poskytovatelem služeb – patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů na teplo a teplou a studenou vodu včetně dodávky a instalace zařízení. Je zakládajícím členem Asociace metrologických středisek a má nejširší síť zkušeben v České republice, které ročně ověří stovky tisíc měřidel. ENBRA je také významným dodavatelem sortimentu tepelné techniky, vzduchotechniky a chlazení. Klientům nabízí komplexní ekologické a ekonomické řešení se zaměřením na zdravé bydlení.

3. místo – GUMEX, spol. s r.o., Libor Sedláček , marketingový ředitel

GUMEX je expert na hadice a těsnění. Rodinná firma se sto padesáti zaměstnanci založená v roce 1994 Janem Sedláčkem. GUMEX vyrostl z garáže v předního dodavatele především průmyslových hadic, těsnění v metráži a plochého těsnění na míru. Působí v České republice a na Slovensku, od roku 2022 dodává své výrobky aktivně také strojírenských firmám v Rakousku a Německu.

Zpět na začátek

Karlovarský kraj

1. místo – ASTOS Machinery a.s., Michael Ondraschek, předseda představenstva

Historie společnosti ASTOS Machinery a.s., začala v 50. letech, kdy byl v Chebském regionu s tradicí výroby porcelánu založen podnik se strojírenským zaměřením. V první pol. 90. let byla společnost privatizována. V r. 2006 byla původní ASTOS Machinery a.s. převzata novým akcionářem Michaelem Ondraschekem a začala se tak psát nová historie. Došlo k postupné proměně lokální firmy ve společnost, která se stala jedním z lídrů evropských výrobců nabízejících individuální řešení pro fluidní techniku k CNC strojům a následně se prosadila i v oblasti automatizovaných linek k lisům. Úspěch ASTOS Machinery a.s. je postaven nejen na inovacích a inženýringu, ale také na dlouhodobě budovaném a sehraném týmu, kterého baví vlastní práce.

Zpět na začátek

Královéhradecký kraj

1. místo – J 4 s.r.o., Antonín Dostál, obchodní ředitel

Společnost J4 s r.o. byla založena v roce 1994 odborníky s téměř 30 letou zkušeností ve vývoji a výrobě tunelových pekařských pecí (cyklotermických, elektrických, přímotopných a konvekčních) a kompletních dodávek pekařských a cukrářských linek, které splňují všechny požadavky řemeslné i průmyslové výroby. Tyto linky jsou určeny pro pečení žitného, žitno-pšeničného nebo pšeničného chleba, ale i různých druhů pekařských a cukrářských výrobků (jako jsou pečivo, toasty, hamburgery, perníky, dorty, sušenky, slané tyčinky, krekry, atd.). Za dobu své existence firma dokončila více než 770 instalací pecí ve 45 zemích světa.

2. místo – GARLAND distributor, s.r.o., Dalibor Hajský, obchodní ředitel

Společnost Garland patří k nejstarším dodavatelům zahradní techniky a dílenského vybavení v České republice. Byla založena v roce 1993, kdy spojila síly s jedním z největších výrobců zahradní techniky na světě a začala úspěšně s distribucí tohoto typu sortimentu. Od té doby navázala spolupráci s mnoha dalšími významnými výrobci, kteří oceňují dokonalou znalost trhu, kompletní portfolio prodejních kanálů, moderní logistické zázemí, širokou servisní síť a možnost působit prostřednictvím jedné firmy hned na několika evropských trzích. Odklonem od čisté distribuce byl rok 2010, kdy se rozhodli založit vlastní značku Riwall, která se během několika let stala jednou z nejoblíbenějších značek zahradní techniky nejenom u nás, ale i na Slovensku, Maďarsku nebo Polsku.

3. místo – MATRIX a.s., Martin Bárta, ředitel strategického rozvoje

Před třiceti lety byla v Třebešově založena dřevařská společnost zaměřená na truhlářství, dřevovýrobu, lesní práce, těžbu a zpracování dřeva a ostatních surovin. Postupem času se rozšiřovala o další obory – automotive, autocentrum, výrobu oken, provoz hotelu a farmy i dřevocentrum. V současné době je produkční portfolio společnosti MATRIX silně diverzifikované, což považují za jednu z jejich výhod oproti konkurenci. Na trh dodávají kvalitní produkty s vysokou přidanou hodnotou. Výrazně se také zabývají jejich dalším rozvojem formou investic do lidských zdrojů, vybavení, výzkumu a vývoje atd. Lidé ve společnosti MATRIX vždy cítili odpovědnost za své zaměstnance, za spokojenost zákazníků a také za zemi, ve které podnikají. Proto podporují činnost místních spolků a podílí se na organizaci vybraných aktivit a skutků.

Zpět na začátek

Liberecký kraj

1. místo – HOKAMI CZ, s.r.o., Josef Suska, CEO

Firma HOKAMI CZ je rodinou firmou sídlící v Liberecké kotlině s výhledem na majestátní vysílač Ještěd. HOKAMI poskytuje kompletní servis v oblasti výroby a osazení desek plošných spojů již od roku 1991. Vzhledem k rozsáhlým dlouhodobým investicím jsou schopni vyrobit a dodat, jakkoliv složitou elektroniku, respektive hotový výrobek dle dokumentace a přání zákazníka. Jejich produkty můžete najít doslova všude: v satelitních přístrojích, letadlech, automobilovém průmyslu, medicínských přístrojích, průmyslových strojích, vojenské technice, domácích spotřebičích a v mnoha dalších přístrojích. V současné době Hokami zaměstnává více než 300 zaměstnanců na výrobní ploše o rozměrech 8500 m2. HOKAMI CZ vyváží mj. do všech zemí G7, Číny, Indie, Brazílie a mnoha dalších.

2. místo – CL-EVANS s.r.o., Tomáš Kafka, jednatel a ředitel

Společnost CL-EVANS s.r.o. se sídlem v České Lípě byla založena v květnu 2003, zabývá se ucelenými dodávkami staveb různého rozsahu „na klíč“, včetně rekonstrukcí, projektové dokumentace, inženýringu a subdodavatelské činnosti. Firma realizuje jak rozsáhlé a technicky náročné projekty, tak drobné, ale mnohdy na organizaci práce složité rekonstrukce a řemeslné práce, je zkušeným dodavatelem především v oblasti pozemního stavitelství. Jejich hotové stavby byly oceněny různými cenami laickou veřejností i odbornou porotou. Např. v roce 2015 se stal Heliport Krajské nemocnice Liberec stavbou roku Libereckého kraje, v roce 2017 zrekonstruovaný objekt Q park v Měšicích získal ocenění Stavba roku Středočeského kraje a v roce 2020 projekt rozšíření kapacit ZŠ a MŠ v Třebotově získal dvě ocenění v soutěži Stavba roku Středočeského kraje za rok 2020. CL-EVANS s.r.o. má zaveden a certifikován systém řízení podniků dle ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001. Mezi cíle společnosti v oblasti personální politiky patří udržení a rozvoj vysoce kvalifikovaného týmu zaměstnanců.

3. místo – SINGING ROCK s.r.o., Artsiom Hasiankou, obchodní ředitel

Společnost SINGING ROCK vyrábí produkty pro vertikální svět. Do horolezectví a práce ve výškách přináší jednoduchost, poctivost a férovost. Lidé ve firmě jsou lezci, kteří tvoří pro lezce. Do svých výrobků pro lezení a práci ve výškách vkládají nejen své zkušenosti, ale i vášeň. Kombinace zkušeností a vášně pro lezení a práci ve výškách jim umožňuje přinášet zákazníkům to nejvhodnější vybavení. Jejich výrobky najdete prakticky všude, kde rozumí lezení a práci ve výškách. Firma lezecké vybavení nejen vyrábí, ale i vyvíjí. Výrobky SINGING ROCK vznikají v České republice již od roku 1992.

Zpět na začátek

Moravskoslezský kraj

1. místo – ABEX Substráty a.s., Roman Paťava, vedoucí obchodu

Společnost ABEX Substráty a. s. působí na trhu ČR již 25 let. Věnuje se především výrobě pěstebních substrátů a kůrových mulčů a to jak pro hobby tak pro profesionální trh. V Moravskoslezském kraji je významným dodavatelem pro zahradní centra a pro realizační firmy. Cílem bylo vždy nabídnout firmám většinu materiálů, které potřebují ke své činnosti. Proto za léta své činnosti stále rozšiřuje svou nabídku, ať již to jsou vysoce dekorativní kůrové mulče, nebo v současné době velmi žádané substráty pro zelené střechy. Díky spolupráci s odbornými institucemi a oborovými organizacemi je společnost schopna nabízet i speciální substráty jako jsou strukturní substráty pro výsadbu vzrostlých stromů do měst nebo substráty pro zakládání štěrkových trávníků. I proto můžou hrdě říci, že společnost ABEX Substráty a. s. svými výrobky přispívá ke zkrášlování okolí našich domů a měst.

2. místo – Beskydské rehabilitační centrum, spol. s r.o., Milan Bajga, ředitel a jednatel společnosti

Beskydské rehabilitační centrum v Čeladné je lůžkové zdravotnické zařízení zaměřené na léčbu pacientů s nemocemi pohybového, nervového a oběhového ústrojí. Specializují se na rehabilitaci pacientů po výměnách kloubů a po různých operacích páteře. Pacienty přijímají k léčbě zpravidla týden po operaci přímým překladem z nemocnice, protože včas započatá rehabilitace podstatně zkracuje celkovou dobu léčby a návrat k běžnému životu. Léčí též pacienty s postižením nervového a oběhové systému, například po mozkových příhodách. Ročně pomůžou více jak 3 000 pacientům, o které se stará 250 zaměstnanců. Většinu tvoří ženy: fyzioterapeutky, ergoterapeutky, lékařky, zdravotní sestry a ošetřovatelky. Podstatný vliv na léčbu má rovněž čisté přírodní prostředí na úpatí hory Ondřejník v Beskydech.

3. místo – FBT logistics, s.r.o., Bassel Zalek, jednatel

FBT logistics, s.r.o. je opavská dopravní společnost zabývající se vnitrostátní i mezinárodní kamionovou přepravou. Jejich prioritou je budování a udržování dlouhodobých obchodních vztahů. Aby svým zákazníkům zajistili ty nejkvalitnější dopravní služby, provozují vlastní vozový park a pouští se jen do takových závazků, které dokáží spolehlivě zajistit. Dělají svou práci tak, jak je správné, nikoliv jak je snadné. Díky tomuto přístupu se vyprofilovali v dodavatele služeb předních firem v Moravskoslezském kraji zabývajících se hutními produkty. Jejich posláním je být vyladěnou logistickou firmou směrem k zákazníkům i směrem do firmy. Protože je to právě jejich tým, který má společný cíl a věří hodnotám, kterých se drží v každodenním životě (FBTkvalita, FBTefektivita, FBTrespekt).

Zpět na začátek

Olomoucký kraj

1. místo – Koutný spol. s r.o., Pavel Koutný, ředitel společnosti

Společnost Koutný spol. s r. o. patří mezi nejspolehlivější dodavatele taktických a vycházkových uniforem pro bezpečnostní složky a armády států NATO, pro které je stěžejní vysoká kvalita výrobků, použitých materiálů a flexibilita dodávek, včetně osobního přístupu. Je předním výrobcem společenských uniforem i v ČR. Do svého portfolia řadí také klasickou pánskou konfekci, kterou distribuuje prostřednictvím vlastních podnikových prodejen.

2. místo – IDS CARGO a.s., Michal Gajdoš, předseda představenstva, CEO

Společnost IDS CARGO a .s. je součástí holdingu IDS building corporation a.s. a byla založena před 15 lety. Hlavní činností je železniční nákladní doprava. Za patnáct let existence se z pár jednotlivců stala firma zaměstnávající 150 pracovníků při ročních obratech 500 mil. Kč. V rámci tohoto oboru podnikání je společnost výjimečná svým postavením mezi národními i nadnárodními dopravními giganty. Co do objemu přepraveného nákladu na železnici firma zaujímá 6. pozici ve statistikách přepraveného množství zboží, přitom prvních 5 pozic zaujímají společnosti ve vlastnictví států. Touto optikou je IDS CARGO největším privátním dopravcem na železnici v ČR.

3. místo – IPG Plasty s.r.o., Jiří Pořický, jednatel

IPG Plasty s.r.o., byla založena v roce 2001, původním majitelem Ing. Petrem Grossem. Od roku 2020, je součástí BR Group, skupiny ryze českých firem, působících v oblastech plastikářské, strojní a textilní výroby. Díky využívání moderních výrobních technologií, lidského potenciálu a snahy o neustálé inovace, se stali uznávaným dodavatelem technicky náročných plastových dílů, zejména v oblasti automobilového a elektrotechnického průmyslu. Jejich zákazníkům nabízí komplexní služby, od konstrukce a výroby forem, přes engineering (Mold Flow analýzy, 3D skenování, 3D tisk), až po samotnou výrobu plastových dílů vstřikováním. Nejsilnějším segmentem výroby, jsou komponenty do světlometů automobilů, jejich optické čočky a světlovody, lze nalézt v téměř všech značkách vozů po celém světě.

Zpět na začátek

Pardubický kraj

1. místo – Kamody s.r.o., Roman Kamody, jednatel

Firma KAMODY působí na českém online trhu již od roku 2004 a patří mezi přední internetové prodejce v ČR v oblasti hobby a zahrada. Z Ústí nad Orlicí expedují zásilky kromě České republiky i do Německa (baumarkteu.de), Rakouska (baumarkteu.at), Slovenska (stavbaeu.sk), Polska (naj-sklep.pl) a Maďarska (kamody.hu). Během dlouhodobého působení na trhu již běžně překonávají počet 700 000 kusů položek skladem. Míněny jsou položky připravené ihned k expedici. Přitom podobnými počty skladových položek se mohou chlubit jen ty největší e-shopy ve střední Evropě. V roce 2017 otevřeli nové zahradní centrum v Ústí nad Orlicí

2. místo – S U M O s.r.o., Radek Štecker, výkonný ředitel společnosti

V S U M O s.r.o. milují svobodu, technologie a nezávislost. Jsou společností s dlouholetou tradicí na českém i zahraničním trhu již od roku 1996. Zákazníkům nabízí profesionální́ řešení v průmyslovém servisu nebo realizaci investičních akcí v oblasti automatizace výrobních procesů, především v energetickém a chemickém průmyslu. V současné době vyvíjí obchodní aktivity i ve vodohospodářství, kde cítí velký potenciál. Jejich řešení a know-how zaručují, že máte své technologie pod kontrolou, ať už vyrábíte elektřinu nebo hnojivo.

3. místo – ELDIS Pardubice, s.r.o., Aleš Kvídera, jednatel

Společnost ELDIS (ELektronické DIgitální Systémy) je předním výrobcem aktivních radarových systémů a od svého vzniku směřuje své aktivity především do oblasti vývoje a výroby radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu a protivzdušné obrany. Zkušený tým specialistů provádí analýzy problémů, realizační studie, řízení projektů, vývoj obvodů a programového vybavení, elektrické i mechanické konstrukční řešení až po funkční zkoušky a instalaci zařízení. Kromě výroby nových radarů společnost provádí i modernizaci staršího radarového systému. Všechny produkty jsou dodávány do více než 25 zemí po celém světě, včetně České republiky. Společnost ELDIS Pardubice, s.r.o. je členem průmyslové skupiny CZECHOSLOVAK GROUP a její divize CSG Aerospace.

Zpět na začátek

Plzeňský kraj

1. místo – Jihozápadní dřevařská a.s., Miroslav Michna, ředitel a.s., člen představenstva a současně spolumajitel

Společnost se zabývá komplexními službami pro vlastníky lesů – státní, městské i soukromé – po celém území ČR. Tyto služby představují zejména produkci a dodávky sazenic lesních dřevin, pěstební činnost v celé škále, těžbu a přibližování dříví, jeho odvoz a prodej konečnému zpracovateli. Součástí nabídky těžebních činností je i výroba, doprava a prodej lesní štěpky – energetické biomasy. Hlavními zákazníky firmy jsou Lesy České republiky, s.p., Vojenské lesy a statky ČR, s.p., Národní parky, městské a obecní lesy, soukromé lesy velkých i drobných vlastníků. Jihozápadní dřevařská a.s. má cca 130 vlastních zaměstnanců, ročně těží, dopravuje a obchoduje cca 600.000 m3 dříví. Jejich cílem je vysoká kvalita poskytovaných služeb a z ní vyplývající dlouhodobost spolupráce s jakýmkoli vlastníkem lesa.

2. místo – DAGRO Automotive s.r.o., Jan Hevessy, jednatel, Business development

Společnost DAGRO Automotive s.r.o. se zabývá převážně malosériovou a sériovou výrobou interiérových prvků pro luxusní a nadstandardně vybavené řady osobních automobilů. Historie společnosti DAGRO sahá již do roku 1959. Zaměřují se na díly, které nelze vyrobit velkosériovými stroji a jejichž společnou charakteristikou je důraz na emoci, estetiku, vzhled, kvalitní provedení a kvalitní použité materiály. Šijí a čalouní interiérové díly pro přední světové automobilové koncerny (Škoda, VOLVO, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen, DAF a další). Specializují se na složité interiérové díly, které nelze čalounit strojně, ale pouze ručně. Společnost DAGRO Automotive s.r.o. má téměř 200 zaměstnanců, vyrobí více než 430.000 kusů interiérových dílů ročně, a to ve výrobních prostorech přímo v Plzni o velikosti 4.500 m2. Záměrem skupiny DAGRO je rozšiřovat svoji činnost profesionálního šití a čalounění i do dalších průmyslových odvětví, a to letectví, zdravotnictví, sportu a nábytkářského průmyslu.

3. místo – HOFMEISTER s.r.o., Václav Hofmeister, majitel

HOFMEISTER s.r.o. je střední česká – rodinná firma, která zahájila své podnikání v roce 1990 v Plzni. Hlavní aktivity jsou zaměřeny do přesného strojírenství zejména vývoj a výrobu speciálních řezných nástrojů a přípravků, technologické poradenství spojené s prodejem nástrojů a nářadí. Technickou specialitou společnosti je know-how v oblasti laserového mikroobrábění, které aplikuje v oblasti elektroniky a zdravotnictví. Společnost má 3 mezinárodní patenty a pět užitných vzorů, má vlastní vývojové oddělení a realizuje několik vývojových projektů s předními vysokými školami. Společnosti HOFMEISTER zaměstnává cca 100 zaměstnanců, je finančně zdravá a její podnikatelskou vizí je kvalitně uspokojovat zákazníky produkty, které mají vysokou přidanou hodnotu a umožňují udržitelný rozvoj.

Zpět na začátek

Středočeský kraj

1. místo – UNISERVIS HAŠEK, s.r.o., Miloslav Hašek, jednatel

Stabilní rodinná firma s více jak 20letou historií. Společnost vznikla v roce 1998 jako nástupnická organizace firmy Ilja Hašek – UNISERVIS, vzniklé v roce 1990. Původním zaměřením se společnost orientovala zejména na občanský a zemědělský sektor. Během krátké doby se činnost rozšířila na montáže a údržbu investičních celků v prosperujících výrobních společnostech. Nosným programem společnosti jsou elektromontážní práce na vysokém a nízkém napětí, výroba rozvaděčů, generální opravy a modernizace výrobních linek. Jejich společnost realizuje zakázky pro odběratele z České republiky, Slovenska, Švédska, Holandska, Německa, Dánska, Francie, Polska, Číny, USA a dalších zemí. Jsou schopni zabezpečit kompletní servis od prvotních konzultací, zpracování projektu, realizace, zkoušek a následného servisu a údržby.

2. místo – VCHD Cargo a.s., Pavel Sirotek, Managing Director

VCHD Cargo a.s. je rodinná česká přepravní společnost, která v letošním roce oslavila 25 let od svého založení. Specializuje se na exportní a vnitrostátní pozemní přepravy a její vozidla můžete potkat po celé Evropě – realizuje na 110 pravidelných linkových spojů. Disponuje vlastní flotilou, která čítá na více než 220 nákladních vozidel včetně těch pro přepravy zásilek s nebezpečným zbožím a zásilek s regulovaným teplotním režimem. V roce 2019 založila v Německu dceřinou společnost VCHD Cargo GmbH a v loňském roce získala akvizicí německou přepravní firmu Völker Logistik a posílila tím své postavení na největším logistickém trhu v Evropě. Skupina VCHD Cargo dosáhla v roce 2021 hrubého obratu ve výši více než 1 miliardu korun a zaměstnává téměř 450 lidí v České republice i v zahraničí.

3. místo – KASTEN spol. s r.o., Aleš Kocourek, jednatel, vlastník

KASTEN je stavební společnost z Neratovic zabývající od roku 1995 se pozemním stavitelstvím, občanskou, bytovou a průmyslovou výstavbou. Jejím cílem je v nejvyšší kvalitě provádět prakticky veškeré stavební práce, včetně pozemních staveb na klíč. Od novostaveb, přes rekonstrukce po energeticky úsporná opatření. Pro své klienty téměř třicet let stabilním a spolehlivým partnerem. Za skvělou stavbou pečlivá firma.

Zpět na začátek

Ústecký kraj

1. místo – Gardenline s.r.o., Vít Koláček, obchodní manažer

Společnost Gardenline s.r.o. je na trhu od roku 2005, přičemž se v počátcích specializovala na dodávku zahradnických prací, realizace veřejné zeleně, parků a zahrad. S přibývajícími roky a zkušenostmi se společnost rozrostla do mnoha stavebních oborů a v současnosti realizuje široké spektrum staveb – stavby pozemní, dopravní, vodohospodářské a stavby veřejných prostranství. Mezi hlavní specializace společnosti patří rekonstrukce, obnova památkově chráněných objektů a prostor. Tento velice specifický segment přináší společnosti nejen ekonomický výsledek, ale také prestiž a dobré jméno v oboru.

2. místo – Silnice Topolany a.s., Marek Volák, předseda představenstva

Silnice Topolany a.s. je ryze česká společnost se specializací na dopravní a inženýrské stavby, která byla založena v roce 2017. Od data založení prochází dynamickým rozvojem a využívají nejmodernější dostupnou techniku i nejnovější technologie. Výrobu asfaltových směsí zajišťuje vlastní nová obalovna typ Benninghoven TBA 3000 s vlastní laboratoří zabývající se i vývojem asfaltových směsí. Obalovna je vybavena paralelním sušákem, což umožňuje vyrábět živičné směsi v souladu s environmentální odpovědností. Preferují nezávislost, proto veškeré strojní a mechanické vybavení je ve vlastnictví společnosti, které postupně doplňují. Poslední významnou akvizicí je pořízení vlastního kamenolomu. Díky zkušenosti a přístupu jejich zaměstnanců jsou spolehlivými partnery jejich objednatelů.

Zpět na začátek

Kraj Vysočina

1. místo – I. Kamenická stavební a obchodní firma s.r.o., Pavel Drbal, jednatel

I. Kamenická stavební a obchodní firma s.r.o. vznikla v roce 1994, podniká ve stavebnictví v celé České republice a působí především na Pelhřimovsku, Jindřichohradecku, Táborsku a v Praze. Společnost se zabývá realizací různých typů staveb, od bytových přes občanské, průmyslové a zemědělské, až po dopravní a vodohospodářské. Doplňkovými činnostmi jsou prodej stavebních materiálů, nákladní automobilová doprava a opravy silničních vozidel. V současné době společnost zaměstnává přibližně 140 pracovníků různých profesí. Historickou událostí z pohledu vývoje firmy bylo vybudování nového sídla v Kamenici nad Lipou, tzv. „na zelené louce“. Od 1. 1. 2001 nabízí jejich služby v novém areálu, který je situován vedle silničního obchvatu Kamenice nad Lipou (směr J. Hradec – Pelhřimov). Jejich cílem je nadále budovat a rozvíjet regionální stavební firmu v oboru pozemních a inženýrských staveb s důrazem na individuální přístup k zákazníkovi při zachování vysokého standardu kvality všech prací.

2. místo – HTP s.r.o., Jan Tománek, ředitel

HTP s.r.o. je česká rodinná firma a toto prokazuje každý den. Od založení v roce 1996 si zajistila přední pozici na trhu. Je respektovaným dodavatelem montážních sestav, plechových, svařovaných a obráběných dílů pro zemědělské a stavební stroje, automobily a kolejová vozidla. Významnými zákazníky jsou i výrobci zdravotnických, kancelářských a laboratorních přístrojů. Výrobní areál se nachází v městečku Žirovnice, kde se na nejmodernějších vysoce přesných strojích vyrábí více než 6 000 výrobků různé složitosti. Vývoz představuje 90 % současného obratu společnosti ve výši 21,2 mil. EUR. Pro připravené nové projekty bude v roce 2023 dokončena výstavba další výrobní haly o rozloze 4 000 m2. V HTP vše stojí na dovednostech a kvalitách všech 170 zaměstnanců, digitalizaci a automatizované výrobě.

3. místo – GORDIC spol. s r.o., Marek Řezáč, ředitel pro strategický rozvoj a ředitel Gordic Praha

Společnost Gordic již od roku 1993 vytváří prostor a nástroje pro srozumitelnou komunikaci lidí a organizací. Je předním českým tvůrcem a dodavatelem informačních systémů s komplexní uživatelskou podporou. Za skoro 30 let existence na českém trhu si společnost vybudovala široké portfolio klientů od ministerstev až po nejmenší organizace veřejné správy. Společnost klade velký důraz na dodávku informačních systémů zároveň s metodikou použití v souladu s legislativními předpisy pro jednotlivé agendy.

Zpět na začátek

Zlínský kraj

1. místo – HYDRAULICS s.r.o., Daneš Janík, jednatel

Jeden z největších českých výrobců hydraulických válců – přímočarých hydromotorů, hydraulických systémů a hadic. Dodavatel hutního materiálu a ostatních komponentů pro hydrauliku a pneumatiku. Jsou ryze česká firma podnikající v oblasti hydrauliky a hydraulických systémů od roku 1991. Za tuto dobu se stali jedním z lídrů na českém trhu v produkci hydraulických válců. Jejich doménou je výroba zakázkových hydraulických válců a servis hydraulických válců. Dále se zabývají návrhem a výrobou hydraulických systémů. Tuto činnost podporují prodejem hutního materiálu, jako jsou chromované pístní tyče, přesné trubky, vodící tyče a prodejem komponentů pro hydrauliku, hydraulických hadic a těsnění.

2. místo – Kloboucká lesní s.r.o., Vojtěch Dorňák, jednatel

Kloboucká lesní je česká dynamicky se rozvíjející společnost, která se již od roku 1998 věnuje celé škále činností v rámci lesnicko-dřevařského sektoru. Kromě pěstování vlastního sadebního materiálu lesních dřevin, obnovy, výchovy a těžby lesních porostů se, zejména v posledních letech, zaměřuje také na pořez a zpracování širokého portfolia dřevin, s produkcí kvalitního řeziva i hotových hoblovaných výrobků, včetně lepených konstrukčních hranolů (KVH/BSH).

3. místo – PARTR spol. s r.o., Jiří Rozsypálek, výkonný ředitel

Společnost PARTR spol. s r.o. vznikla v roce 1994. Zabývá se výkupem, zpracováním a následným prodejem ocelových odpadů, barevných kovů a papíru. Provádí ekologickou likvidaci vozidel. Zákazníkům nabízí komplexní služby v oblasti ekologické likvidace odpadů, včetně nebezpečných odpadů. Společnost PARTR působí po celé České i Slovenské republice. V roce 2021 dosáhla obratu 1,28 miliardy Kč a zaměstnává 160 pracovníků, kteří měsíčně zpracují 400 tun odpadu barevných kovů, 10000 tun ocelových odpadů a 600 tun papíru. Společnost PARTR disponuje moderními technologiemi pro zpracování odpadů a širokým vozovým parkem nákladních vozidel. Cílem je poskytovat služby na vysoké úrovni při dodržování zásad ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce.

Zpět na začátek

CELOREPUBLIKOVÝ LÍDR – pod patronací SwissLife

OKsystem a.s., Martin Procházka, předseda představenstva

Přední česká softwarová společnost s mezinárodní kompetencí, která úspěšně působí v oboru ICT od roku 1990. Specializují se na vývoj komplexních, spolehlivých a bezpečných informačních systémů, mobilních aplikací a nástrojů šifrované komunikace. Naše produkty používají významné firmy a instituce ze státní i komerční sféry. Provozují jedno z největších IT školicích středisek v ČR.

CENA ZA NEJVĚTŠÍ POTENCIÁL – pod patronací ENTERPRISE INVESTORS

Actum, s.r.o., Tomáš Vondráček, CEO

ACTUM Digital je technologická digitální agentura vyvíjející pokročilá digitální řešení pro správu a zlepšování zákaznické zkušenosti, obchodu a dat. Díky desítkám let zkušeností z IT prostředí pro klienty buduje systémy postavené na synergických kombinacích špičkových technologií od firem Sitecore, Microsoft, Google, Kentico, SAP a AWS. Zaměřuje se na západní trhy, kde mezi její nejúspěšnější projekty patří globální CMS systém pro společnost METRO AG. Firma aktivně poukázala na nedostatky digitalizace státu, kdy pod vedením CEO Tomáše Vondráčka v roce 2020 uspořádala veřejný hackathon, během kterého za víkend vznikl návrh systému e-shopu s dálničními známkami.

CENA ODPOVĚDNÉHO PODNIKÁNÍ – pod patronací CRIF – CZECH CREDIT BUREAU

NEMA, spol. s r.o., Tomáš Nemrava, spolumajitel a výkonný ředitel

Firma Nema se již více než 25 let specializuje na výrobu vázaných krovů, vazníků, střešních panelů pro zděné stavby a široké palety dřevostavebních panelů, určených pro montované dřevostavby. Firma NEMA i sama dřevostavby vyrábí a dodává klíč jak pro soukromníky, tak i pro veřejný sektor. Díky bezkonkurenční kvalitě, jedinečnému servisu, technické podpoře i pružnosti je vyhledávaným dodavatelem stovek obchodních, stavebních a realizačních firem. Společnost NEMA cítí odpovědnost vůči přírodě i dalším generacím. Denně vysadí 40 stromů – za každý 1 m3 zpracovaného dřeva jeden, a veškerou energii k výrobě čerpá ze slunce.

Redakčně upravená tisková zpráva HELAS

Zpět na začátek

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme