Osobnosti inovačního světa budou v Praze diskutovat nad tématy AI, byznysu nebo globálního oteplování

Během Týdne inovací, který bude zahájen 7. října, budou téměř 200 stovky odborníků řešit důležité otázky týkající se umělé inteligence, byznysu, globálního oteplování či mentálního zdraví.

Přípravy na největší tuzemskou událost zaměřenou na inovace a umělou inteligenci vrcholí. Už za necelý měsíc proběhne v Praze hlavní událost 9. ročníku Týdne inovací, která nabídne téměř 200 významných osobností inovačního světa, a to v rámci 11 diskuzních panelů či zhruba 80 inspirativních seminářů. Návštěvníci budou také moci prozkoumat desítky jedinečných technologických řešení z různých oborů. Hlavní události bude předcházet slavnostní zahájení na Pražském hradě.    

Týden inovací 2023 | ELAI

Co z hlediska vývoje AI čeká firmy a začínající podniky? Jak přední společnosti inovují, aby si udržely konkurenční výhodu? Proč je nezbytné, aby myšlení představitelů firem a také jejich zaměstnanců prošlo nezbytnou transformací a jaké jsou nejnovější trendy v péči o duševní zdraví?  Jaké inovace potřebujeme v boji proti globálnímu oteplování? Tyto a celou řadu dalších důležitých otázek si budou klást panelisté v průběhu konference, která se uskuteční v rámci hlavní události Týdne inovací v úterý 8. října v budově ČSOB v pražských Radlicích a nepochybně se stane obrovským zdrojem inspirace pro všechny účastníky. 

Diskutovat budou osobnosti jako Michal Pěchouček, respektovaný kybernetik a ředitel Centra umělé inteligence (AIC) na Fakultě elektrotechnické ČVUT, expert na umělou inteligenci Jan Romportl, dále Vojtěch Vosecký, odborník v oblasti cirkulární ekonomiky, v roce 2024 podle platformy Favikon #1 „Green LinkedIn Creator”, také Nino Bergfeld, ředitel maloobchodního poradenství v divizi globálního maloobchodu softwarového giganta Salesforce, bývalá šéfka Google ČR, SR, Maďarsko a Rumunsko Táňa le Moigne, „trendspotterka” Pavlína Louženská, expertka na nové technologie Senta Čermáková nebo chirurg a popularizátor medicíny a digitální prevence  Tomáš Šebek a řada dalších. 

Desítky inovací a seminářů pod vedením předních osobností

Důležitou součástí hlavní události bude také inovační veletrh. Pořadatelé pro návštěvníky připravili zhruba 70 nejnovějších průlomových technologií a inovativních řešení z ČR i ze zahraničí. Nadějné startupy i zavedené firmy ukážou, jak budou technologie a inovace formovat naši budoucnost. Například společnost BTL představí bezdrátové EKG, Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT platformu pro monitoring fyzického a psychického stavu pracovníků náročných profesí, firma Myco přírodně rozložitelný materiál z houbového mycelia, který nahradí neekologické obalové plasty, společnost 369sonic první ultrasonický a údajně vůbec nejostřejší nůž na světě,  přední světový poskytovatel řešení pro regulaci hluku a vibrací irský Ventac pak inovativní systémy pro regulaci hluku a vibrací a mnoho jiných.

Hlavní událost Týdne inovací by nemohla proběhnout bez inspirativních seminářů. Už teď je možné rezervovat si místa na přednášky technologického evangelisty Petra Máry, mediálního odborníka Josefa Šlerky, designérky Anny Marešové, ekonoma a spisovatele Tomáše Sedláčka, propagátora nanotechnologií Jiřího Kůse či radikálního inovátora Tomáše Studeníka, seminářů je připraveno přibližně 80.  

Slavnostní zahájení proběhne na Pražském hradě

V předvečer hlavní události, v pondělí 7. října v 18.30, začne v prostorách Rudolfovy galerie Pražského hradu za účasti významných hostů slavnostní zahájení Týdne inovací. Na programu jsou inspirativní projevy, hudba a občerstvení. Tradičně budou v řadě měst probíhat také doprovodné události v podobě pracovních snídaní, seminářů, konferencí či pracovních setkání. 

Vstupenky na Týden inovací jsou k dispozici na webu události a lze tam také najít podrobnější informace.

Redakčně upravená tiková zpráva ELAI

Seznamte se s oznámenými řečníky již teď

V rámci spolupráce ELAI s portálem BusinessInfo.cz vzniká série videorozhovorů s inspirativními osobnostmi světa inovací. Pokud se chcete o některých z řečníků letošního Týdne inovací dozvědět více, podívejte se na následující videa resp. poslechněte si podcasty:

Tematický Newsletter
Zajímá vás téma inovací a startupů? Nepropásněte nové články na BusinessInfo.cz, přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Co můžete čekat? Portréty začínajících technologických a inovativních firem, úspěchy tuzemských startupů, aktuality z oblasti výzkumu a vývoje, spolupráce podniků s vědeckými institucemi, nebo informace o programech na podporu oblasti VaVaI.

Zpracování osobních údajů
Přihlášením potvrzuji souhlas, že jsem se seznámil(a) se Zásadami zpracování osobních údajů. Tento portál je chráněn technologií reCAPTCHA od společnosti Google a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Doporučujeme