Přednášky, workshopy i hackathon. V Ostravě začínají Dny AI

Ostrava bude opět hostit interaktivní festival Dny AI, který přiblíží moderní technologie a praktické využití umělé inteligence široké veřejnosti. Od 14. do 23. října se v různých lokalitách města uskuteční přednášky, workshopy a diskuze, zaměřené na umělou inteligenci ve firemním prostředí, vzdělávání i každodenním životě.

Akce přivítá odborníky i laiky se zájmem o digitální budoucnost. Program ostravské části festivalu nabízí rozmanité formáty – od odborných seminářů přes interaktivní workshopy až po inspirativní diskuze.

Ilustrační fotografie

AI není jen pro mladé

Moravskoslezská vědecká knihovna připravila pro návštěvníky speciální program s přednáškami jako „AI není jen pro mladé!“ a „AI v každodenním životě“. Rodiče s dětmi si rozšíří obzory díky akci „Mami, tati, pochopíme AI spolu?“ a na učitele čeká přednáška „Oživme výuku pomocí AI“.

Lukáš Sedláček (ELAI): Ukažme firmám, jak využít AI pro zvýšení efektivity a inovativnosti

V online prostředí proběhne webinář Budoucnost práce: Nové kompetence v éře umělé inteligence, kde vám odborníci přiblíží, jak AI nástroje mění požadavky na dovednosti a kompetence v pracovním prostředí. Chybět nebudou ani dvoudenní hackathon ABBCCC, zaměřený na výzvy v oblasti robotiky a pokročilých technologií, a oblíbené konference pro podnikatele a učitele.

Mezi další zajímavé akce patří HPE Technology Tour 2024, pořádaná společností Hewlett Packard Enterprise, která se zaměří na téma „Optimalizace IT infrastruktury a její připravenost na hybridní svět“. Tietoevry nabídne AI Image Generation workshop, kde se účastníci seznámí s nejpopulárnějšími nástroji pro generování obrázků a přístupem společnosti ke generativní umělé inteligenci, včetně jejích nejzajímavějších projektů.

Podrobnosti k programu Dnů AI v Ostravě

Festival poskytne příležitost nejen k odborným diskuzím, ale také k navazování kontaktů a sdílení zkušeností. Účast je zdarma, kapacita jednotlivých akcí je ale omezena, proto doporučujeme přihlásit se co nejdříve.

Dny pořádá Česká národní AI platforma (CNAIP). Ostravskou část organizuje Moravskoslezské inovační centrum Ostrava ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou, Moravskoslezskou technologickou akademií, společnostmi Tietoevry a New Dimension, prototypovou dílnou IdeaHUB, organizací AI dětem a dalšími.

Doporučujeme