Rekvalifikace pro IT pozice: Znevýhodněné ženy mohou získat stipendium

Až do 24. července se mohou ženy hlásit na Digitální akademie Czechitas a také o stipendia z Nadačního fondu této organizace. Deset znevýhodněných žen tak může každý rok studovat IT akademie zcela zdarma a otevřít si dveře do světa informačních technologií a nových pracovních příležitostí.

Na stipendia daruje jeden milion korun každý rok také společnost Pluxee, největší poskytovatel zaměstnaneckých benefitů v ČR, ve spolupráci s nadací Stop Hunger.

Ilustrační fotografie

Co se v Digitální akademii naučíte?

Zájemkyně o Digitální akademii od Czechitas se mohou na podzimní tříměsíční kurzy hlásit do 24. července. Do stejného data mohou žádat i o stipendia na webu nadacnifondczechitas.cz.

Během absolvování Digitální akademie získají ženy znalosti z oblasti datové analýzy, testování nebo webového vývoje, které hned aplikují na vlastním projektu. V rámci akademie dostanou i kariérní poradenství, trénink soft-skills, propojení na partnerské firmy a šanci nahlédnout do jejich práce a firemní kultury.

Právě o kandidáty v oboru informačních technologií je v současné době na trhu práce velký zájem. Jedná se přitom o nadstandardně ohodnocený obor, kde lze většinu pracovních pozic vykonávat na dálku z domova.

Průzkum: Podnikání je pro ženy často jen záložní plán. Co jim komplikuje rozjezd byznysu?

„Práce v IT ženám umožňuje nejen finanční stabilitu, ale i časovou flexibilitu, kdy pak mohou dobře skloubit volný čas s péčí o rodinu. Během rekvalifikačních kurzů od Czechitas získají vědomosti a zkušenosti, které mohou ihned uplatnit na pracovním trhu,“ říká tisková mluvčí Pluxee Tereza Knířová.

„Ženám kromě IT kurzu poskytneme i stravenkové karty, technické vybavení, mentoring a další pomoc, kterou aktuálně potřebují,“ doplňuje.

Pro koho je stipendium a jak ho získat?

Czechitas stipendium se zaměřuje na podporu znevýhodněných žen. Může se tedy jednat o matky samoživitelky, ženy z dětských domovů, ženy s handicapem či jinak znevýhodněné ženy, které na sobě chtějí pracovat.

Potenciální zájemkyně by ale především měly mít zájem o IT a chuť se v tomto oboru dále realizovat.

Pokud výše zmíněné splňují, mohou zažádat o stipendium přes Nadační fond Czechitas, kde následně projdou výběrovým řízením a v případě úspěchu je čeká několik měsíců vzdělávání a seberozvoje, které jim mohou změnit život.

Redakčně upravená tisková zpráva Czechitas

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme