Soutěž o nejlepší inovační firmy roku 2024 v Ústeckém kraji začíná

Inovační centrum Ústeckého kraje (ICUK) spolu s Ústeckým krajem vyhlašuje 7. ročník soutěže Inovační firma Ústeckého kraje za uplynulý rok.

Tato soutěž, která si klade za cíl ocenit nejvýznamnější inovace výrobků, služeb, technologií či procesů podniků v regionu, otevírá své přihlašovací brány začínajícím, malým, středním a velkým firmám, které se nebojí přicházet s novými originálními řešeními. Ocenění získá i osobnost, která má pro rozvoj Ústeckého kraje mimořádný přínos. 

Ilustrační fotografie

Podmínky a pravidla soutěže zůstávají stejné jako v minulých ročnících. Přihlásit se do soutěže Inovační firma Ústeckého kraje pro rok 2024 může jakákoliv společnost se sídlem či provozovnou v Ústeckém kraji, včetně začínajících podniků do 3 let vzniku. Výrobky, služby či technologie by měly být nové či výrazně zdokonalené. Do soutěže se mohou hlásit i firmy, které se účastnily v předchozích ročnících. Přihlášená inovace nesmí být stejná jako v uplynulých ročnících. 

„Inovace jsou klíčem k udržitelnému ekonomickému růstu a zlepšení kvality života našich občanů. Jsem hrdý, že mohu této iniciativě poskytnout svou záštitu a těším se na úžasné projekty a nápady, které budou letos představeny“, dodává k soutěži hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. 

„Soutěž Inovační firma je jedinečnou platformou, kde můžeme ukázat, jaké inovace vznikají přímo v našem regionu. Každý rok zjišťujeme, že firemní inovace v našem regionu jsou konkurenceschopné nejen celorepublikově, mnohdy ale mají šanci uspět i globálně, jak ukázal třeba loňský ročník,” uvedl k soutěži ředitel ICUK Martin Mata

Hodnocení a ceny 

Odborná porota složená ze zástupců agentury CzechInvest, ICUK, Komerční banky a expertů programu PLATINN hodnotí inovativní projekty ve dvou kategoriích; malé a střední podniky vč. startupů a velké firmy. Vítěz každé kategorie získává finanční odměnu 50 000 korun a možnost užívat označení Inovační firma Ústeckého kraje roku 2024. 

V 11. ročníku Ústecké soutěže startupů zabodovaly projekty s celospolečenským přínosem

Speciální kategorií soutěže je Cena profesorky Jiřiny Jílkové udělovaná osobnosti výjimečným způsobem se podílející na rozvoji a inovacích v regionu. Víte o někom, kdo si zaslouží toto prestižní ocenění? Přihlaste jej a pomozte nám ocenit jeho přínos pro náš kraj.

Přihlášky a slavnostní vyhlášení 

Přihlášky je možné podávat elektronicky na odkaze na webu ICUK do 15. listopadu 2024. Slavnostní galavečer a vyhlášení vítězů soutěže proběhne v lednu roku 2025. 

Soutěž je podpořena z projektu Smart akcelerátor pro Ústecký kraj III, registrační číslo CZ.02.01.02/00/22_009/0004316. 

• Teritorium: Česká republika | Ústecký kraj

Doporučujeme