Kuřecí kousky „Chick Bites“, vyrobené ve spolupráci se značkou rostlinného krmiva pro psy The Pack, jsou nyní v omezeném množství k dostání v britských obchodech.
Laboratorně pěstované kuřecí maso se zatím prodává výhradně jako krmivo pro domácí zvířata. Zároveň může uvedení tohoto produktu na trh představovat cestu k udržitelnější alternativě tradičního masa. Proces výroby se odvíjí z malého vzorku buněk z kuřecího vejce. Nevýhodou jsou zatím vyšší náklady, a tedy vyšší cena. Cílem je však snížení cenové úrovně. Výhodou je mimo jiné odstranění potřeby využívat antibiotika, menší dopad na životní prostředí a etický rozměr produkce tohoto typu masa.
ExportMag.cz: Výrobci alternativních potravin spolupracují v organizaci ProVeg
Britská Agentura pro potravinové standardy oznámila, že výrobky z kultivovaných buněk by se mohly v příštích několika letech stát standardním sortimentem britských supermarketů. Již byly podány žádosti o schválení laboratorně pěstovaných steaků, hovězího a kuřecího masa. Proto agentura očekává, že počet takovýchto produktů bude růst.