Zdroj: CzechTrade

Ve Střední Americe prudce roste sektor finančních technologií

Střední Amerika a Karibik odstartovaly rok 2023 s 25% nárůstem ve fintech sektoru, přičemž nejvyšší růst zaznamenal Salvador.

Studie pro Střední Ameriku a Karibik 2023, kterou připravila Misión Lunar ve spolupráci s MasterCard, poukazuje na nárůst o 45,4 % ve fintech sektoru v Salvadoru mezi rokem 2021 a začátkem roku 2023. Za Salvadorem následují Kostarika s 24,4%, Panama s 24,1%, a Honduras s 22,2% růstem. 

Ilustrační fotografie

Nejvíce fintech společností v regionu Střední Ameriky je v Kostarice (61), druhý nejvyšší počet fintech společností působí v Guatemale (50), na třetím místě je Panama s 36 fintech společnostmi. Na Panamu se dotahuje právě nejrychleji rostoucí Salvador, a to s 32 fintech firmami. 

Více než 58 % fintech firem se zaměřuje na zpracování plateb, 15 % na půjčky, 9 % na finanční software a 15 % na kryptoměny. Výsledky ukazují pokrok zemí směrem k digitální ekonomice a růst společností, které využívají špičkové technologie k nabízení finančních a decentralizovaných služeb. 

Kostarika, Guatemala a Dominikánská republika spolu se Salvadorem má nastavenou komunikaci mezi inovátory a regulačními orgány.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Střední Amerika a Karibik.
Zdroj: Forbescentroamerica.com

• Oblasti podnikání: Investice | Služby | Software a ICT služby

Doporučujeme