Veletržní sezóna Spojených arabských emirátů se vrací

Letní pauza a utlumení obchodního prostředí kvůli vysokým teplotám ve Spojených arabských emirátech je téměř u konce. Září není zlomové pouze v počasí, ale také v opětovném pořádání veletrhů.

Hned první týden v září otevírá veletržní brány hlavní město s již tradičním lovecko-jezdeckým veletrhem ADIHEX. Na něm nalezneme kromě arabských koní a sokolů rovněž vybavení pro všechny outdoorové sporty.

sae-dubaj-hotel-burjalarab-shutterstock_1021855345-scaled
Ilustrační fotografie

Ze zástupců českých firem nechybí například lovecké zbraně České zbrojovky, které jsou mezi místními stále populárnější. Druhý týden v září se do Dubaje vrací veletrh vertikálního farmaření a konference Global Vertical Farming. Ten by se měl oproti loňskému ročníku letos rozšířit.

Třetí týden v září přichází do Dubaje veletrh čokolády Salon du Chocolat Dubai. Poněkud menší akce oproti klasickým dubajským veletrhům má přilákat 360 vystavovatelů a pokračovat tak v tradici, která byla založena v Paříži v roce 1994.

ExportMag.cz: Omán a jeho ekonomika možná ještě všechny překvapí

Ke konci září také ožívá dubajské výstaviště, a to veletrhem privátních značek Private Label. Na tom již tradičně bude vystavovat několik českých firem, a to díky podpoře Ministerstva zemědělství. Veletrh se původně konal v listopadu, ale kvůli rozšíření akce byl rozdělen. Nyní se jedná o spojení veletrhů Private Label, ISM a Gulfood Green. Novinkou je Gulfood Green, který usiluje o propagaci zdravých a organických produktů. Z důvodu konání prvního ročníku veletrhu pod správou Gulfood byl termín souběžně plánovaného veletrhu Free From Food Dubai posunut na první týden v říjnu.

První měsíc událostí zakončuje veletrh AGRA ME a AgroFarms Middle East. Ten letos proběhne druhý týden v říjnu v Dubaji a jde o jediný dubajský veletrh zaměřený na zemědělství a farmaření. I tento veletrh se v posledních letech rozrůstá. Pro více informací neváhejte kontaktovat zemědělského diplomata, e-mail: lukas.zamrzla@mzv.gov.cz.

Autor: Lukáš Zamrzla, zemědělský diplomat, velvyslanectví ČR v Abú Dhabí ě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

Doporučujeme