Více andělských investorů a investorek. Akademie naučí, jak investovat do startupů

Přitáhnout úspěšné podnikatele a manažery k andělským investicím – to je cílem nové akademie Angel Investing Training Course, kterou ve spolupráci s Evropskou sítí pro inovace a investice (ESIL) a společností LUMUS Investment spouští Česká asociace andělských investorů (CBAA).

Účastníky a účastnice zdarma naučí základy andělského investování a klíčové dovednosti pro podporu inovativních firem. Ambicí akademie je pak přilákat především ženy, kterých je mezi andělskými investory nedostatek.

Ilustrační fotografie

Podporovat nadějné a rychle rostoucí inovativní firmy v jejich zárodcích kapitálem i zkušenostmi. Ačkoli andělské investování v České republice získává na popularitě, stále není tak rozšířené jako v západních zemích. To se Česká asociace andělských investorů (CBAA) dlouhodobě snaží změnit. Nově prostřednictvím akademie Angel Investing Training Course, která zejména ženám ukáže, jak do prostředí andělských investic snadno proniknout.

Více andělů!

Za akademií, která se uskuteční 7. a 8. listopadu, stojí kromě CBAA především Evropská síť pro inovace a investice (ESIL), jež propojuje a podporuje evropskou komunitu andělských investorů. Partnerem akademie je také LUMUS Investment, který se zaměřuje na podporu žen v oblasti andělského investování, pomáhá jim rozvíjet jejich investiční dovednosti a aktivně se zapojovat ve světě investic.

Během šestnáctihodinového kurzu se účastníci zdarma naučí základy andělského investování, získají know-how od zkušených angel investorů, například partnera Evolution Equity Partners a prezidenta CBAA Karla Obluka, spoluzakladatelky LUMUS Investments Terézie Jacové, generální ředitelky META Ventures Francescy Natali či prezidentky Investors Portugal Lurdes Gramaxo, a kontakty na klíčové osobnosti v tomto prostředí. Přihlásit se lze do 21. října na této webové stránce.

Czech Business Angels Association

Cílem CBAA je rozvíjet a kultivovat aktivní vztahy mezi investory a začínajícími společnostmi v České republice tak, aby posilovaly inovace a pokrok. Její členové usilují o budování kvalitní sítě kontaktů napříč investory a vzájemné sdílení zkušeností, příležitostí talentu a kapitálu. Smyslem spolku je popularizovat andělské investice v České republice a přivádět k tomuto typu investic nové osobnosti. CBAA založili v roce 2019 Karel Obluk, partner fondu rizikového kapitálu Evolution Equity Partners, podnikatel a investor Jiří Hlavenka, zkušený manažer Petr Skrla a také sdružení andělských investorů Garage Angels a venture kapitálový fond Fazole Ventures. V čele asociace dnes stojí rovněž Petr Šíma, partner venture kapitálového fondu DEPO Ventures. CBAA je součástí mezinárodních institucí EBAN (European Business Angels Network) a BAE (Business Angels Europe), v nichž reprezentuje zájmy českých investorů.

Redakčně upravená tisková zpráva CBAA

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Inovace a startupy
• Oblasti podnikání: Investice | Vzdělávání, lidské zdroje

Doporučujeme