Virtuální trenažér resuscitace či digitální logoped – startuje 11. ročník Laboratoře Nadace Vodafone

Pomoci v růstu nadějným technologickým projektům se sociálním přesahem – to je cíl akceleračního programu Laboratoř Nadace Vodafone, který zahájil svůj jedenáctý ročník. Do něj se přihlásilo celkem 91 soutěžících, z nichž program vybral deset postupujících projektů.

V rámci listopadového bootcampu se do finále probojovala vítězná čtveřice: digitální logoped Vyslovuj, virtuální trenažér resuscitace VR CRP, projekt Théseus zpřístupňující digitální obsah nevidomým a OMG Robotics budující na školách výuku informatiky, robotiky a polytechniky. Finalisty nyní čeká půlroční program, v rámci kterého využijí kromě finanční injekce 100 tisíc korun i rady zkušených mentorů. Mezi nimi se představí členové Strategy Vodafone pro Českou republiku: Aleš Bernášek, Tomáš Elbl, Lukáš Jakoubek a Josef Dekastello.

Bootcamp | Laboratoř Nadace Vodafone

„Rok co rok máme v Laboratoři štěstí na spoustu talentovaných lidí se skvělými nápady. Naším cílem je těmto vizím pomoci přerůst do podoby plnohodnotných firem. Osobně se velmi těším, až uvidím, jakých pokroků projekty v rámci letošního ročníku dosáhnou,říká Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone.

Šest měsíců akcelerace

Do historicky jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se přihlásilo celkem 91 projektů. Deset z nich se následně zúčastnilo dvoudenního listopadového bootcampu, kde představily své vize odborné porotě. Do finále se poté probojovala čtveřice projektů: Vyslovuj, VR CRP, Théseus a OMG Robotics, které získají na svůj rozvoj částku 100 tisíc korun a absolvují šestiměsíční akcelerační program.

Projekt Vyslovuj vyvinul digitálního logopeda, který dětem ve věku od 3 do 10 let pomáhá zábavnou formou procvičovat správnou výslovnost a rozšiřovat slovní zásobu. Druhým projektem, který si získal místo v postupující čtveřici, je VR CRP. Jeho autoři vyvinuli aplikaci, v níž si může záchranu života natrénovat profesionál i laik. Jako třetí se do Laboratoře probojoval Théseus, projekt, který slibuje zpřístupnit digitální prostředí zrakově hendikepovaným. Čtveřici finalistů uzavírá tým OMG Robotics usilující o vybudování výuky informatiky, robotiky a polytechniky na českých školách.

Čtveřice finalistů | Laboratoř Nadace Vodafone

Soutěžícím budou po celou dobu programu k dispozici zkušení mentoři z oddělení Strategy Vodafone pro Českou republiku: Aleš Bernášek, Tomáš Elbl, Lukáš Jakoubek a Josef Dekastello. Mentoři projektům pomohou v klíčových otázkách rozvoje, ale také oslovit potenciální investory.

„Listopadový bootcamp nám ukázal, že v Česku o inovativní projekty s růstovým potenciálem není nouze. Věřím, že letošní ročník opět pomůže položit základy plnohodnotným technologickým firmám,dodává Aleš Bernášek, který v minulosti předával zkušenosti například projektu Slyším očima.

Redakčně upravená tisková zpráva Laboratoře Nadace Vodafone

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme