Barry Callebaut nedávno uvedl do provozu svůj nový výrobní závod v blízkosti města Novi Sad v Srbsku. Toto partnerství vyústilo ve vytvoření nové značky čokolády s názvem Jimmy Fantastic, která je zatím určena především pro trhy Chorvatska a Slovinska.
Také firma Soko Štark, srbský producent čokolády s výrobním závodem v Bělehradě, který patří do skupiny Atlantic Grupa, přestane vyrábět čokoládovou hmotu a tento polotovar pro něj bude vyrábět právě výrobní závod Barry Callebaut u Nového Sadu.
Výrobní závod Soko Štark v Bělehradě bude čokoládu, vyráběnou podle jeho receptu u Barry Callebaut, nadále jen lisovat a balit. Pro české firmy dodávající do společnosti Soko Štark sušené mléko to bude pravděpodobně znamenat snížení dodávek.
Na druhé straně se otevírají možnosti dodávek sušeného mléka pro nový závod Barry Callebaut v Srbsku, který bude mít vyšší produkci čokolády a tím také vyšší potřebu dodávek sušeného mléka než měl samotný Soko Štark.