Začíná 4. ročník Akademie pro začínající podnikatelky, který ženám poskytuje podporu ve formě vzdělání a kontaktů

V České republice podniká přes 687 tisíc žen, což představuje 36 % všech podnikajících fyzických osob. Statistika mezi majiteli firem ukazuje ještě propastnější rozdíl – jen 18 % z nich jsou ženy. Mezi bariéry, které ženy často uvádějí jako důvod, proč se do podnikání nepustí, je nedostatek podpory.

Právě tu ženám nabízí Akademie pro začínající podnikatelky (AWE), jejíž čtvrtý ročník slavnostně zahájila prezidentka neziskové organizace Business & Professional Women CR Lenka Šťastná za účasti zástupce Velvyslanectví USA v České republice.

Akademie pro začínající podnikatelky | BPWCR

„Podpora podnikatelek je jedním z nejjistějších způsobů podpory celé společnosti. Když ženy začnou úspěšně podnikat, zaměstnávají ostatní a stanou se vzorem pro mnohé další. Společnost prosperuje a posilují se hodnoty, které sdílíme. Velvyslanectví USA proto nabízí Akademii pro podnikatelky AWE po celém světě a jsem velmi rád, že tento program a AWE komunita existuje i v České republice,“ řekl Luke Meinzen, kulturní atašé Velvyslanectví USA během slavnostního zahájení.

Kdo a co všechno letos čeká v tomto jedinečném programu talentované ženy, které se chtějí věnovat podnikání a rozvíjet své profesní dovednosti, prozrazuje koordinátorka programu Michaela Melicher: „Bistro snoubící ukrajinskou a českou kuchyni, tvorba digitální kanceláře, VR & AR zážitky… to jsou jen tři ze 45 nesmírně zajímavých projektů, které jsme vybraly pro účast v letošní Akademii. Jejich autorky čeká intenzivní a bohatý program plný vzdělávacích aktivit, networkingových příležitostí a osobního rozvoje.“

Firma a živnostník roku 2024: Na Karlovarsku uspěla automatizace a móda pro vysoké ženy

Akademie nabízí nejen kvalitní vzdělání prostřednictvím programu Dreambuilder Arizonské univerzity, ale i řadu inspirativních workshopů s odbornicemi v oboru. Účastnice se mohou těšit například na marketing, budování osobní značky, tvorbu podcastů, finance v podnikání a právní aspekty podnikání.

A již 1. října se v rámci akce Podnikatelské mosty u příležitosti Velkého týdne malých firem budou moci setkat i s absolventkami z předchozích ročníků a dalšími podporovateli ženského podnikání v Americkém centru.

Slavnostní ukončení loňského ročníku v rezidenci velvyslance USA | BPWCR

Tato pestrá škála vzdělávacích aktivit umožní účastnicím získat široké spektrum znalostí a dovedností potřebných k úspěchu v podnikatelském prostředí. Zároveň se stávají součástí rozrůstající se sítě žen, které se vzájemně podporují a vyměňují si zkušenosti.

Akademie bude zakončena v lednu 2025 soutěží o nejlepší podnikatelský projekt, kde budou studentky moci prezentovat své nápady před odbornou porotou. Celý program pak vyvrcholí slavnostním předáváním diplomů v rezidenci velvyslance USA v Praze, které podtrhne úspěchy a pokroky účastnic během jejich cesty Akademií.

„Těšíme se na další úspěšný ročník plný inovativních projektů a podnikatelských vizí, které obohatí českou podnikatelskou scénu. Věříme, že skrze tyto příběhy budeme inspirovat i další ženy, aby se nebály realizovat své sny a chytily se příležitostí, vidí-li je kolem sebe. Koneckonců statistiky ukazují, že podniky vedené ženami jsou ekonomicky stabilnější,“ uzavírá Lenka Šťastná.

Redakčně upravená tisková zpráva společnosti Business & Professional Women CR

Doporučujeme